Donald Trump, aproape de destituire. Este acuzat de abuz de putere și sfidarea Congresului american

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
10/12/2019, 20:43
Donald Trump, aproape de destituire. Este acuzat de abuz de putere și sfidarea Congresului american
Donald Trump, la un pas să fie destituit. Sursa foto: hepta.ro

Donald Trump este aproape de destituire. S-a început deja procedura de impeachment, iar președintele Statelor Unite ale Americii este acuzat de abuz de putere și de obstrucționarea Congresului american.

Donald Trump, la un pas să fie destituit

Democrații s-au oprit astăzi la cele două capete de acuzare împotriva omului de afaceri care a preluat cea mai mare funcție în anul 2016 în America.

Conform procedurii, după prezentarea acestor acuzații, ele trebuie să fie validate de Camera Reprezentanților unde, în mod curios, democrații au majoritatea. Este foarte probabil ca Trump să fie destituit în săptămâna care urmează, devenind astfel al treilea președinte din istoria SUA pus sub acuzare de Congres, scrie CNN.

Scandalul de la Kiev: Joe Biden iese pătat oricum

Destituirea poate deveni o realitate luând în considerare și voturile din Senatul american unde, contrar situației din Camera Reprezentanților, cei care au majoritatea sunt republicanii.

Lui Trump i se trage de la cazul Ucraina. Mai exact, acesta e acuzat că a vrut să folosească în scop personal anumite informații obținute pe căi nu tocmai ortodoxe.

Trump e acuzat că a făcut presiuni supra administrației de la Kiev pentru a relua o investigație care îl viza în mod explicit pe fiul fostului vicepreședinte democrat, Hunter (n.r.: al lui Joe Biden).

Hunter Biden a fost angajat în anul 2014 al unei companii de gaze destul de importantă din Ucraina pe nume Burisma.

Ancheta privind modul în care se făcea afacerile la respectiva companie a fost începută de un procuror a cărui demisie a fost cerută de însuși Joe Biden.

Biden i-ar fi sugerat președintelui ucrainean în funcție, Volodimir Zelenski să facă ceva în legătură cu această anchetă.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×