Doliu pe scena teatrului românesc! A murit actrița Ligia Dumitrescu!

Stefania Băcanu   
în Stiri mondene
15/04/2020, 20:28
Doliu pe scena teatrului românesc! A murit actrița Ligia Dumitrescu!
Doliu pe scena teatrului românesc. A murit actrița Ligia Dumitrescu. sursă foto: cancan.ro

Doliu în lumea teatrului românesc. Actrița Ligia Dumitrescu s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani. Anunțul a fost făcut de foștii săi colegi de la Teatrul Municipal Bacovia din Bacău.

A murit actrița Ligia Dumitrescu

”Viața asta este șansă, o primești de undeva… Drum lin! Odihnă veșnică, Doamnă a scenei!”, acesta a fost mesajul postat de artiștii Teatrului Municipal Bacovia, pe pagina de facebook.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Îndrăgita actriță s-a născut pe 29 august 1936, la București. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică București, la clasa Profesorilor Lidia Ionescu, Ion Cojar, Radu Penciulescu.  A fost colegă de promoție cu Ștefan Iordache, Irina Petrescu, Sanda Țăranu, Dionisie Vitcu, Constanța Zmeu.

Când încă era pe băncile facultății, Ligia Vasilescu a jucat rolul Marinei, în ”Unchiul Vanea”, de A.P.Cehov. După absolvire, a fost invitată la Teatrul Dramatic din Constanța, apoi a ales Teatrul din Bacău, unde a și rămas până la finalul carierei.

A jucat în Nunta Mută și Gaițele

Printre filmele importante în care a jucat se numără: „Domnișoara Aurica”,„Noiembrie, ultimul bal” sau „Nunta mută”, în regia lui Horațiu Mălăele.

Iar pe lista spectacolelor importante, amintim: „Sosesc diseară”, „Tichia cu clopoței”, „Hanul de la Răscruce”, „Casa Bernardei Alba”, „Opt femei” , sau „Gaițele”. 

În 2009 a fost declarată Societar de Onoare al Teatrului Municipal ”Bacovia”, alături de actorii Constanța Zmeu, Doina Iacob, Viorel Baltag, Stelian Preda, Florin Blănărăscu, Despina Prisacaru.

Ultimul spectacol în care a jucat a fost OPT FEMEI, de Robert Thomas, în regia domnului Gheorghe Balint, un spectacol pe care îl veți putea revedea în programul de spectacole Online al Teatrului Municipal Bacovia.

 

 

Închide ×