Doliu pe scena teatrului românesc! A murit actrița Ligia Dumitrescu!

Stefania Băcanu   
în Stiri mondene
15/04/2020, 20:28
Doliu pe scena teatrului românesc! A murit actrița Ligia Dumitrescu!
Doliu pe scena teatrului românesc. A murit actrița Ligia Dumitrescu. sursă foto: cancan.ro

Doliu în lumea teatrului românesc. Actrița Ligia Dumitrescu s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani. Anunțul a fost făcut de foștii săi colegi de la Teatrul Municipal Bacovia din Bacău.

A murit actrița Ligia Dumitrescu

”Viața asta este șansă, o primești de undeva… Drum lin! Odihnă veșnică, Doamnă a scenei!”, acesta a fost mesajul postat de artiștii Teatrului Municipal Bacovia, pe pagina de facebook.

Îndrăgita actriță s-a născut pe 29 august 1936, la București. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică București, la clasa Profesorilor Lidia Ionescu, Ion Cojar, Radu Penciulescu.  A fost colegă de promoție cu Ștefan Iordache, Irina Petrescu, Sanda Țăranu, Dionisie Vitcu, Constanța Zmeu.

Când încă era pe băncile facultății, Ligia Vasilescu a jucat rolul Marinei, în ”Unchiul Vanea”, de A.P.Cehov. După absolvire, a fost invitată la Teatrul Dramatic din Constanța, apoi a ales Teatrul din Bacău, unde a și rămas până la finalul carierei.

A jucat în Nunta Mută și Gaițele

Printre filmele importante în care a jucat se numără: „Domnișoara Aurica”,„Noiembrie, ultimul bal” sau „Nunta mută”, în regia lui Horațiu Mălăele.

Iar pe lista spectacolelor importante, amintim: „Sosesc diseară”, „Tichia cu clopoței”, „Hanul de la Răscruce”, „Casa Bernardei Alba”, „Opt femei” , sau „Gaițele”. 

În 2009 a fost declarată Societar de Onoare al Teatrului Municipal ”Bacovia”, alături de actorii Constanța Zmeu, Doina Iacob, Viorel Baltag, Stelian Preda, Florin Blănărăscu, Despina Prisacaru.

Ultimul spectacol în care a jucat a fost OPT FEMEI, de Robert Thomas, în regia domnului Gheorghe Balint, un spectacol pe care îl veți putea revedea în programul de spectacole Online al Teatrului Municipal Bacovia.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×