Doliu în lumea muzicii româneşti. A murit cel care a definit stilul Loredanei Groza

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
19/08/2016, 16:07
Doliu în lumea muzicii româneşti. A murit cel care a definit stilul Loredanei Groza

Compozitorul Adrian Enescu a încetat din viaţă în cursul zilei de vineri, după peste 40 de ani de carieră, lăsând doliu în lumea muzicii româneşti. Compozitorul Adrian Enescu a murit, vineri, 19 august, după o viaţă dedicată muzicii, mai precis 41 de ani de carieră, anunţă Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România.

Adrian Enescu s-a născut pe 31 martie, 1948 şi a fost un muzician şi un compozitor român cunoscut în special pentru activitatea sa în domeniul muzicii de film, numele sau fiind asociat la aprox. 65 de titluri. Ca muzician, Adrian Enescu a fost printre primii artişti de muzică electronică din România, începând cu anii ’70.

Acesta a absolvit Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu“ din Bucureşti, la secţiunea de compoziţie dirijată de Aurel Stroe şi cea de armonie, unde l-a avut dascăl pe Alexandru Paşcanu. Adrian Enescu a asistat la cursurile facultăţii de muzică electronică a Universităţii Stanford, din California, între anul 1985 şi 1986 şi totodată, membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Acesta a compus muzică foarte diversificată din punct de vedere stilistic, de la muzică Electro-Acoustică şi până la Muzică simfonică şi Jazz.

Sursa: Realitatea.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×