DOLIU în lumea filmului: o actriţă celebră A MURIT. Doamne, cît de frumoasă era!

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
25/10/2015, 12:45
DOLIU în lumea filmului: o actriţă celebră A MURIT. Doamne, cît de frumoasă era! GALERIE FOTO

Celebra actriţă irlandeză cu ”părul de foc” Maureen O’Hara a murit, sâmbătă, la vârsta de 95 de ani. Actriţa care a jucat în filme precum ”Miracle on 34th Street”, ”The Parent Trap”, ” The Quiet Man” sau ”The Hunchback of Notre Dame” a trecut în nefiinţă în somn, în casa ei din Boise, Idaho.

”Maureen a fost mama noastră iubitoare, bunică, străbunică şi prietenă. A murit liniştită, înconjurată de familia ei. Am celebrat-o ascultând piesa din filmul ei preferat The Quiet Man”, au declarat apropiaţii.

A fost una dintre cele mai cunoscute actriţe de la Hollywood, după ce a început să joace încă de la vârsta la o vârstă fragedă. Primul ei film de Hollywood a fost „The Hunchback of Notre Dame”.

Viaţa ei personală a fost una demnă de un scenariu de film. Primul ei mariaj, cu regizorul George Hanley Brownm a fost anulat, iar ce de-al doilea cu regizorul William Price, tatăl unicului ei copil s-a încheiat cu un divorţ.

În 1952 la cunoscut pe pilotul Charles Blair, cel care avea să devină marea ei dragostea. El era căsătorit şi avea patru copii, aşa că au devenit doar prieteni. În 1967, după ce el a divorţat, a invitat-o la cină, iar un an mai târziu s-au căsătorit. Din păcate, în anul 1978, el a murit, prăbuşindu-se cu avionul în mare.
Ultimul ei rol a fost în 2000, în producţia tv, „The Last Dance”.

Maureen nu va fi înmormântată în Irlanda, ţara ei natală, ci în Washington, lângă soţul ei, fostul pilot în armata SUA, generalul Charles Blair.

Sursă: www.libertatea.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×