DOLIU în lumea filmului. Actorul Robert Loggia, din ”Mancuso de la FBI” A MURIT

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
05/12/2015, 21:06
DOLIU în lumea filmului. Actorul Robert Loggia, din ”Mancuso de la FBI” A MURIT GALERIE FOTO

Actorul american Robert Loggia, celebru pentru roluri precum cel din „Scarface” (1986), de Brian de Palma, sau Nick Mancuso din serialul „Mancuso de la FBI”, a murit vineri, la vârsta de 85 de ani.

Robert Loggia, care a fost nominalizat la premiile Oscar, locuia în Los Angeles, California, şi a suferit în ultimii cinci ani ai vieţii de Alzheimer.
Loggia este cunoscut pentru rolurile din filmele „Ofiţer şi gentleman/ An Officer and a Gentleman”, „Onoarea familiei Prizzi/ Prizzi’s Honor”, „Ziua independenţei/ Independence Day” şi „Vreau să fiu mare/ Big”, în care a apărut alături de Tom Hanks. De asemenea, a interpretat un lord al drogurilor în filmul „Scarface”, în care rolul principal a fost jucat de Al Pacino.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Actorul a fost nominalizat la premiile Emmy în 1989, pentru rolul agentului FBI Nick Mancuso din serialul „Mancuso de la FBI”, şi în 2000, pentru o apariţie specială în „Malcolm in the Middle”.

A fost un versatil interpret în roluri secundare, jucând, de exemplu, trei personaje diferite în trei episoade ale serialului „The Rockford Files”. De asemenea, a jucat rolul unui mafiot violent numit Feech La Manna în câteva episoade din serialul „Clanul Soprano/ The Sopranos”.

Robert Loggia, pe numele său real Salvatore Loggia, născut în Staten Island, New York, pe 3 ianuarie 1930, din părinţi italieni, a făcut cursuri de actorie cu Stella Adler şi la The Actors Studio.

A debutat ca actor pe scena de teatru newyorkeză, iar prima apariţie importantă într-un film a fost în 1957, în „The Garment Jungle”.

Loggia a jucat în producţii TV precum „The Untouchables”, „Columbo”, „Gunsmoke”, „Voyage to the Bottom of the Sea”, „The Big Valley”, „Rawhide”, „Little House on the Prairie”, „Starsky şi Hutch/ Starsky and Hutch”, „Îngerii lui Charlie/ Charlie’s Angels”, „Magnum, P.I.”, „Kojak”, „Hawaii Five-0”, „The Bionic Woman”, „Frasier” şi „Monk”.

Printre alte roluri jucate în filme se numără cele din „Răzbunarea panterei roz/ Revenge of the Pink Panther”, „Pumnul de fier/ Over The Top”, „Victorie neaşteptată/ Necessary Roughness”, „Întoarce-te la mine/ Return to Me” şi „Înarmaţi şi periculoşi/ Armed and Dangerous”.

În 1986 a fost nominalizat la premiile Oscar, pentru rolul din „Jagges Edge”, de Richard Marquand.

Sursă: www.libertatea.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×