Doliu la Hollywood. Un mare actor a murit

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
24/03/2016, 08:16
Doliu la Hollywood. Un mare actor a murit

Preşedintele sindicatului actorilor de la Hollywood ‘SAG-AFTRA’, actorul Ken Howard, care a jucat în mai multe seriale cum ar fi „Bonanza”, „Dynasty” sau „Melrose Place”, a murit miercuri, la vârsta de 71 de ani, potrivit unui comunicat al organizaţiei, citat de agenţia France Presse (AFP).

El a orchestrat în 2012 fuziunea dintre sindicatul Screen Actors Guild (SAG), pe care l-a condus din anul 2009 şi American Federation of Television and Radio Artists (AFTRA).

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Noua organizaţie rezultată din această fuziune apără drepturile a 160.000 de lucrători din cinematografie, televiziune şi radio.

„Ken a fost un lider care ne-a inspirat iar moartea lui este o mare pierdere pentru Screen Actors Guild”, a spus actriţa Gabrielle Carteris, una dintre vedetele serialului „Beverly Hills” (1990-2000), membră a SAG.

La rândul său, Ken Howards jucase într-un serial despre viaţa adulţilor tineri atraşi de frumoasele cartiere din Los Angeles din anii 1990, intitulat „Melrose Place”.

Pe parcursul anilor 1980, el l-a întruchipat pe avocatul Garrett Boydston din serialul „Dynasty” şi a apărut în serialul poliţist „Murder She Wrote” (1985-1994), alături de Angela Lansbury.

Mai recent, el a fost, de asemenea, prezent în sitcomul „Rock ’30 „, cu Tina Fey şi Alec Baldwin.

Câştigător în 1970 al Premiului Tony pentru interpretarea sa de pe Broadway din „Child’s Play”, el a primit, de asemenea, un premiu Emmy pentru rolul din mini-seria „Grey Gardens”.

În ultimii ani, Ken Howard a apărut în filme de succes internaţional, cum ar fi „Michael Clayton” (2007), „Rambo” (2008) sau „The Judge” (2014). El a deţinut ultimul său rol în „Joy”, pentru care actriţa principală Jennifer Lawrence a primit un Glob de Aur în ianuarie 2016, mai notează agenţia France Presse (AFP).

SURSA: realitatea.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×