Doliu la Hollywood. Un mare actor a murit

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
24/03/2016, 08:16
Doliu la Hollywood. Un mare actor a murit

Preşedintele sindicatului actorilor de la Hollywood ‘SAG-AFTRA’, actorul Ken Howard, care a jucat în mai multe seriale cum ar fi „Bonanza”, „Dynasty” sau „Melrose Place”, a murit miercuri, la vârsta de 71 de ani, potrivit unui comunicat al organizaţiei, citat de agenţia France Presse (AFP).

El a orchestrat în 2012 fuziunea dintre sindicatul Screen Actors Guild (SAG), pe care l-a condus din anul 2009 şi American Federation of Television and Radio Artists (AFTRA).

Noua organizaţie rezultată din această fuziune apără drepturile a 160.000 de lucrători din cinematografie, televiziune şi radio.

„Ken a fost un lider care ne-a inspirat iar moartea lui este o mare pierdere pentru Screen Actors Guild”, a spus actriţa Gabrielle Carteris, una dintre vedetele serialului „Beverly Hills” (1990-2000), membră a SAG.

La rândul său, Ken Howards jucase într-un serial despre viaţa adulţilor tineri atraşi de frumoasele cartiere din Los Angeles din anii 1990, intitulat „Melrose Place”.

Pe parcursul anilor 1980, el l-a întruchipat pe avocatul Garrett Boydston din serialul „Dynasty” şi a apărut în serialul poliţist „Murder She Wrote” (1985-1994), alături de Angela Lansbury.

Mai recent, el a fost, de asemenea, prezent în sitcomul „Rock ’30 „, cu Tina Fey şi Alec Baldwin.

Câştigător în 1970 al Premiului Tony pentru interpretarea sa de pe Broadway din „Child’s Play”, el a primit, de asemenea, un premiu Emmy pentru rolul din mini-seria „Grey Gardens”.

În ultimii ani, Ken Howard a apărut în filme de succes internaţional, cum ar fi „Michael Clayton” (2007), „Rambo” (2008) sau „The Judge” (2014). El a deţinut ultimul său rol în „Joy”, pentru care actriţa principală Jennifer Lawrence a primit un Glob de Aur în ianuarie 2016, mai notează agenţia France Presse (AFP).

SURSA: realitatea.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×