Doliu în teatrul românesc! S-a stins din viață Constantin Drăgănescu, actor al Teatrului Bulandra

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
27/03/2020, 09:43
Doliu în teatrul românesc! S-a stins din viață Constantin Drăgănescu, actor al Teatrului Bulandra
A murit Constantin Drăgănescu, actor al Teatrului Bulandra. Sursa foto: Facebook Teatrul Bulandra

De astăzi, scena teatrului românesc este mult mai săracă, întrucât s-a stins din viață Constantin Drăgănescu, actor al teatrului Bulandra din Capitală încă din 1982. În vârstă de 84 de ani, acesta a plecat dintre noi discret, exact așa cum a trăit, lăsând, însă, în urmă roluri din spectacole celebre, precum  „Hamlet”, „Câinele grădinarului” sau „Deșteptarea primăverii”.

A murit actorul Constantin Drăgănescu. Mesajul Mirelei Oprișor

Nefericita veste a fost adusă de mai tânăra sa colegă de breaslă, Mirela Oprișor, printr-un mesaj scurt, dar extrem de emoționant, publicat pe rețelele de socializare. „Dumnezeu să te odihnească! Vei rămâne mereu în inima mea”, a scris aceasta în dreptul unei fotografii cu regretatul actor.

Chiar dacă și-a petrecut cea mai mare parte a carierei pe scenă, Constantin Drăgănescu nu a fost străin nici de lumea filmului. De altfel, două dintre peliculele în care a putut fi urmărit, „Carmen”, în regia lui Doru Nițescu, și „Un etaj mai jos”, în regia lui Radu Muntean, s-au regăsit pe lista nominalizărilor la ediția din 2016 a Premiilor Gopo. Vă invităm să urmăriți cele mai bune momente ale marelui actor în clipul video de mai jos.

Teatrul Bulandra, mesaj emoționant în memoria actorului Constantin Drăgănescu

A murit Constantin Drăgănescu. Actorul Teatrului Bulandra din 1982, a jucat în spectacole importante printre care: Cu ușile închise (1982), Gustul parvenirii (1983), Liniște, ne privim în ochi (1983), Hamlet (1985), O, ce zile frumoase! (1985), Io, Mircea Voievod (1986), Uriașii munților (1987), Câinele grădinarului (1988), Privind în jur cu ochi fără lumină (1989), Merlin sau țara pustie (1991), Deșteptarea primăverii (1991), Arsenic și dantelă veche (1991), Teatrul comic (1992), Vizita bătrânei doamne (1993), Casa evantai (1995), Woyzeck (1995), Caligula (1996), Vânzătorii gloriei (1996).

Ne vom aminti întotdeauna cu drag rolurile cărora le-a dat viață. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a Teatrului Bulandra din Capitală. Din păcate, având în vedere noile măsuri anunțate de autorități în contextul epidemiei de coronavirus, colegii de breaslă nu îi vor putea fi alături regretatului actor pe ultimul drum.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×