Doliu în pop rock-ul mondial! A murit Marie Fredriksson, solista Roxette

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
10/12/2019, 14:35
Doliu în pop rock-ul mondial! A murit Marie Fredriksson, solista Roxette GALERIE FOTO
Marie Fredriksson a încetat din viață. Sursa foto - hepta

Doliu în lumea pop rock-ului mondial! Solista trupei Roxette, Marie Fredriksson, a murit la vârsta de 61 de ani. Anunțul a fost făcut de managera artistei pe o rețea de socializare. Era una dintre cele mai populare cântăreţe din lume.

Doliu în pop rock-ul mondial!

„Cu profundă tristeţe vă anunţăm că una dintre cele mai mari şi mai iubite artiste s-a dus. Marie Fredriksson a murit în dimineaţa zilei de 9 decembrie din cauza problemelor mai vechi de sănătate pe care le avea“, a transmis managera cântăreţei, Marie Dimberg.

În urmă cu 16 ani, Marie Fredriksson a suferit o operaţie pe creier din cauza unui cancer agresiv.  Jumătatea solistei din Roxette, Per Gessle, a transmis un mesaj prin care îşi exprimă durere: „Transmit toată dragostea mea ţie şi familiei tale. Nimic nu va mai fi la fel fără tine!“

A murit Marie Fredriksson, solista Roxette

În 2002, Marie Fredriksson a fost diagnosticată cu tumoare cerebrală și a urmat un tratament agresiv. A fost operată şi a îndurat luni de zile de chimioterapie şi radioterapie, pierzându-şi în cele din urmă capacitatea de a citi şi număra.

Mai mult de atât, și vederea i-a fost afectată, precum şi o serie de mişcări ale părţii drepte a corpului. La şase luni de la diagnostic, ea şi soţul său au început să lucreze la primul său album în limba engleză. Marie a dat numele albumului ”Change”.

În 2009, artista și-a revenit și a reușit să se întoarcă pe scenă, timp în care formația Roxette a creat mai multe albume și a participat la concerte. În aprilie 2016, în urma recomandărilor medicale primite de Marie Fredriksson, ultima parte a turneului european dedicat celor 30 de ani de activitate a formaţiei a fost anulat.

Cu toate acestea, în iunie 2016 a fost lansat un nou album Roxette ”Good Karma” primul single de acest album fiind ”It Just Happens”. Marie Fredriksson a găsit resurse atunci să treacă peste momentele dificile.

Aceasta a lansat la 30 mai 2017, pentru prima dată, o melodie jazz, alături de doi muzicieni suedezi ai genului. A cântat fanilor, deși nu mai putea sta în picioare. A cerut un scaun și a urcat totuși pe scenă.

Marie Friedriksson s-a născut pe 30 mai, în 1958, în sudul Suediei. În 1986, alături de Per Gessle, a format trupa Roxette,. Formația a devenit cunoscută internațional, pentru piese precum „Listen to Your Heart”, ”It Must Have Been Love”, „The Look” etc.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×