Doliu în muzica populară. Interpretul Mihai Zele din Țara Oașului a murit la 58 de ani

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
05/07/2022, 15:07
Doliu în muzica populară. Interpretul Mihai Zele din Țara Oașului a murit la 58 de ani
Mihai Zele, interpretul cunoscut ca și Zongorașul, a murit. Cântărețul avea 58 de ani. Sursa foto: Facebook. Colaj: Fanatik

Muzica populară românească este în doliu. Un artist cunoscut în Țara Oașului a încetat din viață la vârsta de 58 de ani, după ce a suferit un stop cardiorespirator. Decesul cântărețului a survenit în timp ce se afla acasă.

Mihai Zele, interpretul cunoscut ca și Zongorașul, a murit. Cântărețul avea 58 de ani

Mihai Zele, interpretul cunoscut ca și Zongorașul, a trecut în neființă în cursul zilei de luni, 4 iulie 2022.  Regretatul cântăreț avea 58 de ani, medicii veniți la domiciliul acestuia nemaiputând face nimic pentru el. Doar au constat decesul.

Vestea tragică a fost împărtășită cu oamenii de directoarea Casei de Cultură din Negrești Oaș, Anca Volşik, care a transmis că este alături de familia regretatului artist din Satu Mare în aceste momente grele.

Azi am primit o veste tristă. Colegul nostru, Mihai Zele zongoraşul Casei Orăşeneşti de Cultură, a încetat din viaţă într-un mod neaşteptat.

Suntem alături de familia lui în aceste momente tragice. Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris directoarea pe pagina de Facebook, unde oamenii au lăsat numeroase mesaje de condoleanțe.

Cine a fost Mihai Zele, artistul decedat la doar 58 de ani

Mihai Zele a fost un artist reprezentativ pentru Țara Oașului, alături de fratele său, Petre. Ambii au moștenit pasiunea pentru muzică și folclor încă din copilărie, din familie. Regretatul artist din satul Boinești a început să cânte de mic copil.

A făcut parte din cetera din Oaş cunoscută şi iubită în toată România, dar şi în afara graniţelor ţării. În urmă cu doi ani avea să-și piardă și fratele, Petre Zele, chiar de Paște. La un an de la trecea în neființă era pomenit de cei care l-au iubit și i-au ascultat cântecele.

Evenimentul s-a desfășurat la Muzeul de Artă din municipiul Satu Mare, cei prezinți știind că nu este vorba de o simplă comemorare. Parastasul s-a ținut în curtea unde s-a organizat și o expoziție cu diverse obiecte ale vestitului ceteraș.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×