La doar o zi după ce ne-a părăsit Tamara Buciuceanu Botez, supranumită „Doamna comediei românești”, o nouă veste tristă a căzut ca un trăznet asupra lumii teatrului românesc. S-a stins din viață Alexandru Lazăr, unul dintre cei mai apreciați actori și critici din țara noastră, după cum anunță Uniunea Teatrală din România (UNITER), printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare.
A murit actorul Alexandru Lazăr. Mesajul UNITER
„Personalitate marcantă a teatrului românesc, actor și profesor iubit de studenții lui, Alexandru Lazăr a urmat cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” la clasa profesorului Moni Ghelerter, asistentă Soroana Coroamă, pe care l-a absolvit în 1961. După terminarea facultății și-a început cariera actoricească la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț unde a jucat în peste 50 de spectacole și unde a ajutat la dezvoltarea „fenomenului Piatra Neamț”.
Din 1975 a pornit în lungul și frumosul drum al meseriei de profesor în cadrul aceleiași facultăți pe care a absolvit-o, unde a format generații întregi de artiști.Pentru cei ce vor să-i aducă un ultim omagiu, trupul neînsuflețit va fi depus la capela cimitirului Sfânta Vineri, joi 17 octombrie, începând cu ora 12.00. Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 19 octombrie, ora 12.30, la Cimitirul Sfânta Vineri. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a UNITER.
Trupul neînsuflețit al Tamarei Buciuceanu a fost depus la Teatrul Bulandra
Sicriul cu trupul neînsuflețit al marii actrițe Tamara Buciuceanu, cunoscută pentru rolul profesoarei „Isoscel” din seria Liceeni, dar și pentru numeroase personaje interpretate cu măiestrie pe scenele din întreaga țară, va fi depus în cursul zilei de joi la Teatrul Bulandra din Capitală, pentru ca admiratorii să își poată lua rămas bun de la una dintre cele mai marcante personalități ale comediei românești. Totodată, de la ora 18:00 va fi oficiată o slujbă de priveghi în sala Toma Caragiu, iar înmormântarea va avea loc vineri, la Cimitirul Sfânta Vineri, potrivit unui comunicat transmis de actorul George Ivașcu, director al Teatrului Metropolis.
„Când am pornit construcţia acestui teatru, m-a frământat mult ideea găsirii unui principiu unificator în lumea fragilă a teatrului, în care frumuseţea se măsoară şi se consumă în seara spectacolului, dar şi piere odată cu încheierea acestuia. Am convingerea că astăzi, tocmai pentru că valoarea prezentului se măsoară atât de simplu în sintagma lui ‘acum şi aici’, nevoia bucuriei celebrării marilor valori pe care teatrul romanesc le are este cu atât mai acută. Am considerat că actul firesc al rememorării nu este doar unul necesar, ci este de datoria noastră, a generaţiilor mai tinere, să ne reamintim şi să omagiem ceea ce consfinţeşte de altfel teatrul dintotdeauna – actorul. Aşa s-a născut ideea galelor de la Metropolis.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Acum un an, exact în luna octombrie, gândurile mele se îndreptau din nou către doamna Tamara Buciuceanu. Îi promisesem atunci, când am sunat-o de ziua ei, în august, să-i dedicăm o gală, o seară… aici, la Metropolis. ‘O seară între prieteni’, îmi completa ea. ‘O oră şi nu mai mult. Atât. Discret, te rog, şi fără fast’. Asta era şi esenţa doamnei Tamara Buciuceanu, regina comediei româneşti: generozitatea fiinţei sale de a spera ca fiecare să-i devină egalul dumneai”, a transmis George Ivașcu.