Doliu în lumea sportului. A murit Roland Matthes, cvadruplu campion olimpic la natație

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
22/12/2019, 11:19
Doliu în lumea sportului. A murit Roland Matthes, cvadruplu campion olimpic la natație
A murit Ronald Matthes, cvadruplu campion olimpic la natație. Sursa foto: hepta.ro

Lumea sportului este în doliu după moartea lui Roland Matthes, cvadruplu campion olimpic la natație și unul dintre cei mai apreciați înotători din istorie. În vârstă de 69 de ani, acesta a fost răpus de o boală cumplită care îl măcina de foarte multă vreme, informează lequipe.fr, potrivit News.ro.

A murit Roland Matthes. Germanul a doborât 21 de recorduri mondiale

Germanul Matthes a fost inclus de presa de specialitate în topul celor mai buni sportivi ai tuturor timpurilor, datorită performanțelor sale din ultima parte a anilor 60 și începutul anilor 70. Între 1967 şi 1974, a doborât un număr de-a dreptul impresionant de recorduri mondiale, 21, fiind neînvins în probele de spate.

Pe lângă medaliile de aur obținute la Jocurile Olimpice de la Ciudad de Mexico (1968), la 100 metri spate şi 200 de metri spate, şi alte două, în aceleaşi probe, la JO de la Munchen (1972), înotătorul și-a mai trecut în palmares de-a lungul carierei sale două medalii olimpice de argint, cu ştafeta de 4×100 metri mixt în 1968 şi 1972, un bronz la JO de la Ciudad de Mexico cu ştafeta de 4×100 metri liber şi altul la JO de la Montreal din 1976, la 100 metri spate, trei titluri mondiale, dar şi cinci europene.

Înotătorul mărturisea că nu s-a dopat niciodată, în ciuda tentației uriașe

Chiar dacă a făcut carieră într-o perioadă în care fosta Republică Democrată Germană era puternic influențată de tentația dopajului, înotătorul nu a avut niciodată astfel de probleme. Într-un interviu acordat în urmă cu câțiva ani, Matthes recunoștea, însă, că a avut parte în nenumărate rânduri de tentații de acest gen

Am avut şansa de a fi într-un mic club civil de lângă Erfurt şi nu într-unul dintre cluburile poliţiei sau armatei, unde erai în contact cu dopajul”, spunea acesta pentru cotidianul Tagesspiegel.

Recent, ne-a părăsit și rugbystul Ibrahim Diarra. Avea doar 36 de ani

Nu este singura veste tristă care a căzut recent ca un trăsnet peste întreaga suflare a sportului. În urmă cu doar două zile, ne-a părăsit Ibrahim Diarra, fostul flanker internațional, campion al Franței cu echipa Castres în 2013.

Sportivul s-a stins din viață la doar 36 de ani, în urma unui accident cardiovascular cerebral, suferit într-un spital din Paris. Francezul de origine senegaleză era internat „în stare critică”, potrivit anunțului medicilor.

Diarra a suferit un accident vascular cerebral la domiciliul său, fiind transportat de urgență la spitalul Georges Pompidou din capitala Franţei, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Potrivit apropiaților săi,  jucătorul de rugby a suferit apoi mai multe AVC-uri, care i-au provocat leziuni cerebrale ireversibile, astfel încât medicii au decis să oprească toate procedurile, fiind pronunțat astfel decesul.

Supranumit „Ibou”, Diarra a cucerit în 2013 titlul de campion al Franţei cu Castres, echipă la care a evoluat începând din 2009 şi până în 2016. El s-a retras din activitate anul trecut, după ce a disputat în total 180 de meciuri în prima ligă franceză, majoritatea în tricoul lui Castres.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×