Doliu în lumea operei. Soprana Mirella Freni a murit

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
10/02/2020, 12:55
Doliu în lumea operei. Soprana Mirella Freni a murit
Soprana Mirella Freni a murit. Sursa foto: adevarul.ro

Una dintre cele mai mari soprane din Italia, Mirella Freni, a murit duminică la vârsta de 84 de ani. Artista a murit în urma unei lungi suferinţe, în lucuinţa sa din Modena. Anunţul morţii artistei a fost făcut de oficiali locali.

Soprana Mirella Freni a murit la 84 de ani

Mirella Freni, poate cea mai bună dintre sopranele Italiei, a murit duminică la vîrsta de 84 de ani, scrie agerpres.ro. Artista şi-a găsit sfârţitul după o lungă suferinţă cauzată de o boală necruţătoare. Aceasta a decedat în locuinţa sa proprie situată în localitatea Modena.

Anunţul a fost făcut de oficialii localităţii şi a generat foarte multe mesaje de regret pe site-urile diferitelor opere din întreaga lume. Mirella Freni s-a născut în nordul Modenei, în aceiaşi localitate unde s-a născut şi celebrul Luciano Pavarotti.

Mirella Freni, prietenă bună cu Luciano Pavarotti

De altfel, Mirella Freni i-a fost acestuia parteneră de scenă, precum şi una dintre cele mai bune prietene.  În plus, Mirella Freni şi Luciano Pavarotti au avut aceiaşi femeie care a avut grijă de ei când erau mici, aceiaşi doică.

Doica i-a alăptat pe amândoi, întrucât mamele lor au lucrat la fabrica de tutun şi nu aveau voie să îi alăpteze la sân.  Mirella Freni a fost una dintre vedetele de la Scala din Milano, după Callas.

Mirella Freni a avut roluri strălucitoare din repertoriul italian. amintim rolul lui Mimi din „La Boheme”, de Puccini sau cel al Desdemonei din „Otello”, de Verdi.

Mirella Freni a fost foarte apreciată de Herbert von Karajan, care a distribuit-o în numeroase opere italiene. Soprana a fost măritată cu Nicolai Ghiaurov, cântăreţ de operă bugar, motiv pentru care aceasta a abordat de-a lungul carierei şi piese din repertoriul rusesc.

Mirella Freni s-a retras din lumea operei la Opera din Washington, în anul 2005, pe vremea când avea 70 de ani. Atunci, a interpretat-o pe Jeanne d’Arc. Soprana a încehiat astfel nu mai puţin de jumătate de secol de carieră strălucitoare internaţională.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×