Doliu în lumea muzicii! A murit Grigore Constantinescu, unul dintre cei mai vechi colaboratori de la Radio România

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
21/01/2020, 16:36
Doliu în lumea muzicii! A murit Grigore Constantinescu, unul dintre cei mai vechi colaboratori de la Radio România
A murit Grigore Constantinescu. Sursa foto: a1.ro

Este doliu în lumea muzicii! A murit Grigore Constantinescu, unul dintre cei mai apreciați doctori în muzicologie, la vârsta de 82 de ani.

A murit Grigore Constantinescu, fost realizator Radio România

Constantinescu era unul dintre cei mai vechi colaboratori ai postului de radio public. Doctorul în muzicologie s-a născut pe 5 decembrie 1938 la București.

A urmat studiile la Conservator, iar în anul 1976 a devenit membru al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj Napoca, după ce și-a finalizat doctoratul.

A fost președintele Uniunii Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali

Constantinescu va rămâne în memoria celor care l-au cunoscut pentru determinarea cu care a muncit de-a lungul vieții, căci a avut o carieră impresionantă.

A fost redactor la Editura Muzicală și la revista Muzica și conducător de doctorat la Universitatea Națională de Muzică din Capitală, scrie news.ro.

A fost unul dintre cei mai respectați cronicari muzicali din România, autor de studii, de articole și volume de muzicologie, realizator de emisiuni la radio și la TV.

A fost, totodată, președintele Uniunii Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din țară.

„Convorbiri şi lecturi cu muzică”, „Muzica, nimic mai simplu”, şi „Turism muzical” sunt câteva dintre cele mai cunoscute emisiuni pe care acesta le realiza la Radio România Actualități.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×