Doliu în gimnastica românească! A murit Iuliana Simonfi, membră a lotului național

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
25/10/2019, 11:36
Doliu în gimnastica românească! A murit Iuliana Simonfi, membră a lotului național GALERIE FOTO
Iuliana Simonfi era antrenoare în Namibia. Sursa foto - facebook

Doliu în gimnastica românească! Federația de specialitate a fost cea care a anunţat că fosta gimnastă olimpică, Iuliana Simonfi s-a stins din viaţă. Aceasta era stabilită în Namibia, acolo unde a deschis Academia de Gimnastică Simonfi. Iuliana Simonfi a fost şi antrenoarea lotului naţional de gimnastică al Namibiei. ”Ne-a părăsit mult prea devreme, colega noastră Iuliana Simonfi!

Doliu în gimnastica românească!

A fost o gimnastă de talent, membră a lotului national în anii ’70, apoi antrenoare la clubul căruia i-a aparţinut – CSM Baia Mare. I-a îndrumat primii paşi campioanei Mirela Paşca, medaliată olimpic, mondial şi european. De foarte mulţi ani trăia în Namibia, unde a fost extrem de apreciată ca antrenoare. Condoleanţe familiei! Dumnezeu să o odihnească”, este anunţul făcut de Federaţia Română de Gimnastică.

Vă reamintim că Mirela Pasca, sportiva pregătită de Iuliana Simonfi s-a născut la Baia Mare, în județul Maramures. Legitimata la Clubul Sportiv Municipal din Baia Mare, s-a pregatit sub indrumarea antrenorilor Elena Marinescu, Alex. Aldea, Iuliana Simonfi. La lotul national de la Deva, a lucrat cu antrenorii O. Bellu, I. Pop si Luiza Stoica. A fost campioana nationala la junioare si la senioare, medaliata la diferite concursuri internationale.

A murit Iuliana Simonfi, membră a lotului național

S-a impus in arena internationala la CE din 1990, acolo unde a cucerit medalia de aur la paralele. La Campionatul Mondial, din 1991 de la Indianapolis, a intrat îm posesia medaliei de bronz pe echipe, iar la editia din 1992, Paris, a obtinut bronzul la paralele. La Jocurile Olimpice  din 1992 de la ediția desfășurată în Barcelona, a cucerit medalia de argint pe echipe. Pasca a fost numită maestra emerita a sportului si a ajuns antrenoare de gimnastica la fel ca mentorul ei Iuliana Simonfi.

Școala de gimnastică pe care Simonfi o avea în Namibia avea rezultate foarte frumoase, mai multe sportive aflându-se în prim plan la campionatele mondiale, deși țara din care acestea proveneau nu era una cu o tradiție aparte în gimnastică

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×