Doliu în familia Mădălinei Manole! Petru Mircea este distrus

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
14/01/2019, 10:43
Doliu în familia Mădălinei Manole! Petru Mircea este distrus

Este din nou doliu în familia răposatei Mădălina Manole. Soțul regretatei artiste trece prin momente cumplite, după ce și-a pierdut unul dintre părinți. Petru Mircea este în doliu după ce tatăl său a trecut la cele sfinte.

Tatăl lui Petru Mircea a murit în urma unui atac de cord, iar dispariția sa a adus durere în sufletul familiei. Mircea Constantin Dan avea 77 de ani a fost director și trompetist al Filarmonicii din Botoșani, iar decesul său a survenit chiar înainte de începerea unui spectacol.

Mircea Constantin Dan a murit! Petru Mircea este îngenuncheat de durere

Doliu în familia Mădălinei Manole! Petru Mircea este distrus
Doliu în familia Mădălinei Manole! Petru Mircea este distrus

dirijorul Tiberiu Oprea a făcut tristul anunț la microfon, la pauza concertului: „Acum o oră s-a stins din viaţă colegul nostru, Mircea Constantin Dan, trompetist, fost director al acestei instituţii, motiv pentru care am dori să ţinem un moment de reculegere”, potrivit  monitorulbt.ro. Mesajul trist i-a întristat pe instrumentiştii Filarmonicii, dar şi spectatorii aflați în sala de spectacol.

Apoi a urmat un moment de reculegere, după care dirijorul  Tiberiu Oprea a dedicat prima lucrare din cea de a doua parte a spectacolului lui Mircea Constantin Dan. „Următoarea noastră lucrare, uvertura operetei «Cavaleria uşoară» începe cu partida de trompetă. O să-i dedicăm aceasta lucrare. Viaţa merge înainte, muzica noastră cântă despre iubire şi despre a merge mai departe, despre a continua. Este ceea ce vom face noi acum pentru muzică, pentru viaţă, pentru dumneavoastră”, a mai adăugat Tiberiu. La finalul uverturii, dirijorul Oprea a afirmat că a fost cea mai inimoasă interpretare a «Cavaleriei uşoare» pe care am dirijat-o”. Foştii colegi ai lui Mircea Constantin Dan au cântat cu lacrimi în ochi, iar întreg spectacolul a fost plin de emoție și durere.

Socrul Mădălinei Manole era pensionar, dar a continuat colaborarea cu Filarmonica Botoşani, unde participa la mai multe concerte.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×