Doliu în familia lui Horia Brenciu! Socrul lui a murit, în această dimineață

Raluca Ogaru    Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
24/04/2019, 20:39
Doliu în familia lui Horia Brenciu! Socrul lui a murit, în această dimineață GALERIE FOTO
Doliu în familia lui Horia Brenciu!

Familia lui Horia Brenciu este în doliu! În dimineața de miercuri, socrul artistului, Dan Dumitrescu, a trecut în neființă. Bărbatul, regizor și operator de televiziune, împlinise, la jumătatea lunii ianuarie, vârsta de 76 de ani. Anunțul trist a fost făcut de una dintre colegele sale apropiate de la Televiziunea Română, Marilena Rotaru.

Doliu în familia lui Horia Brenciu!

Realizatoarea de programe culturale la TVR și-a spus dorul deja nemărginit și povara traiului ei fără Dan Dumitrescu de acum încolo. Întâi de toate, femeia i-a enumerat reușitele, ajungând la ”conținutul” său, în final, neavând încotro, decât prezentându-și condoleanțele față de familia sa. „Un profesionist care a clădit alături de alți colegi Televiziunea Română de acum 50 de ani. Am lucrat cu el mai bine de 40 de ani. Toate spectacolele de la Sala Radio și de la Ateneu ( din 1987 – Centenarul Cella Delavrancea – până în 2010 – 65 de ani de la manifestația anticomunistă de ziua onomastică a Regelui Mihai – 8 noiembrie 1945) multe din episoadele Memoriei Exilului Românesc.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Am fost împreună și la Versoix, la Regele Mihai, la George Antoniade în Spania, la Dan Bădic, la Lausanne… Făceam o echipă specială pentru că modul în care colaboram se plasa într-un orizont mult diferit de cel formal, presupus și impus de ce se cheamă azi ”fișa postului”. Pentru amândoi aerul se compunea din oxigen, azot și televiziune. Iubeam meseria și încercam, pe cele mai interzise sensuri, să lăsăm ceva în urma noastră. Dan se dedica necondiționat valorilor, momentelor și evenimentelor de mari emoții.

Doliu în familia lui Horia Brenciu! Socrul lui a murit, în această dimineață
Socrul lui a murit, în această dimineață

Socrul artistului, Dan Dumitrescu, a murit, în această dimineață

Pe această scară a valorilor ne-am întâlnit, profesional și uman, și tot ce am făcut împreună poartă marca absolut specială a profesionalismului, dăruirii și solidarității lui. Am învățat mult de la el. Și din lupta în care fiecare își susținea ideile. Dueluri care nu ne-au rupt niciodată, ci ne-au dat forța să clădim, cu mijloacele televiziunii, ale spectacolului și ale puterilor noastre sufletești, o arhivă a valorilor românești. Nu pot uita bucuria de pe chipul lui, la brațul doamnei Cella Delavrancea la 101 ani, din decembrie 1988!

Mulțumesc Dan! Pentru tot ce-am meșterit împreună! Pentru dăruirea și sacrificiul tău! Dincolo de semnătura de pe generic, în fiecare fotogramă, bate inima ta! Adio drag prieten și coleg! Dumnezeu să te odihnească în Împărăția Sa! Condoleanțe Sanda, Alice, Horia și copiii!”, a scris realizatoarea TVR pe rețelele de socializare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×