Doliu în cinematografie. A murit un îndrăgit actor

Catalin Nae    Dan Suta   
în Stiri mondene
25/07/2019, 08:33
Doliu în cinematografie. A murit un îndrăgit actor
A murit Rutger Hauer la vârsta de 75 de ani. Sursa foto: ABC.COM

A murit unul dintre cei mai îndrăgiți actori din cinematografia mondială. Rutger Hauer s-a stins din viață la vârsta de 75 de ani în locuința sa din Olanda, scrie revista Variety. Actorul este cunoscut datorită producției „Vânătorul de recompense” și a jucat în câteva filme realizate inclusiv pe meleagurile românești, în anii 2000.

Rutger Hauer a murit pe 19 iulie, dar s-a aflat abia ieri

Vestea morții lui Hauer a fost cunoscută abia ieri, după ce acesta fusese deja înmormântat. PR-ul actorului a ținut secret totul, căci acesta murise pe 19 iulie. De altfel, presa olandeză scria de câteva zile că starea de sănătate a acestuia ridică serioase semne de întrebare, iar în ultima vreme nu a mai fost văzut în spațiul public.

Cel mai cunoscut film al lui Hauer a fost „Blade Runner”, unde îl interpreta pe Roy Batty. Dintre filmele mai recente ale actorului olandez, cel mai cunoscut este cel din Sin City, care a apărut în anul 2005. În acea peliculă l-a interpretat pe cardinalul Roark. A mai avut și un rol negativ în filmul regizat de Christopher Nolan, „Batman Begins”.

Actorul a jucat în Blade Runner. Sursa foto: denofgeek.com

Hauer a jucat și în România, cu Oana Pellea și Maria Dinulescu

Hauer a jucat alături de actrițele Oana Pellea și Maria Dinulescu în „Camera ascunsă”, producție care s-a filmat în mare parte în România. În anul 1983, Hauer a fost recompensat cu un Glob de Aur pentru lungmetrajul „Escape from Sobibor”, mai scrie presa internațională. Hauer a cochetat de mai mult timp cu industria cinematografică, însă adevăratul succes l-a cunoscut abia în 1990, când s-a mutat în Statele Unite ale Americii, unde a fost vânat de mai mulți regizori.

Cele mai multe roluri ale sale au fost negative. A fost nazist, psihopat și criminal fără scrupule în filme care s-au bucurat de criticile gazetarilor și a fost considerat unul dintre cei mai buni răi ai filmului american.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×