Doliu in cinematografia românească! Un mare regizor s-a stins din viaţă

Ionuţ Cataramă   
în Stiri de ultima ora
15/03/2018, 20:57
Doliu in cinematografia românească!  Un mare regizor s-a stins din viaţă

Cu o activitate inceputa inca de la vârsta de 9 ani, Vasile Manta si-a dedicat intreaga viata teatrului radiofonic, peste 4 decenii fiind pe rând interpret, regizor tehnic, realizator, inginer de sunet si regizor artistic.

Vasile Manta a absolvit pe rând Institutul Politehnic Bucuresti, Facultatea de Electrotehnica, si Facultatea de regie Teatru, Academia de Arte Luceafarul. A obtinut diploma de licenta la Universitatea de Arta Teatrala Târgu Mures si ulterior doctoratul in specialitatea Teatru.

Prin cei peste 40 de ani de activitate neintrerupta a imbogatit teatrul national radiofonic cu regia artistica si coloana sonora a mii de spectacole si emisiuni scenarizate la care se adauga sute de roluri interpretate in fata microfonului in perioada copilariei.

Vasile Manta a facut parte din echipele de realizatori a numeroase piese premiate de UNITER, obtinând si distinctii internationale. A lucrat alaturi de importanti regizori si profesionisti de radio.

„Pentru intreaga dumneavoastra activitate si o viata exemplara, dedicata teatrului radiofonic, Radio România va multumeste, Domnule Vasile Manta!”, a transmis Societatea Româna de Radiodifuziune.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×