Doliu în cinematografie! Vestea morţii a fost anunţată în urmă cu puţin timp

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
06/09/2016, 13:56
Doliu în cinematografie! Vestea morţii a fost anunţată în urmă cu puţin timp

Producătorul şi jurnalistul britanic Donald Ranvaud, cunoscut pentru filme ca ”Oraşul zeilor/ Cidade de Deus”, de Fernando Meirelles, şi ”Gara centrală/ Central do Brasil”, de Walter Salles, a murit pe neaşteptate, la vârsta de 62 de ani, pe când se afla la Festivalul de Film de la Montreal, ca membru al juriului competiţiei, informează The Hollywood Reporter, citat de News.ro.

Purtătorul de cuvânt al festivalului a confimat luni decesul lui Ranvaud, fără a menţiona care a fost cauza morţii. Radio Canada a transmis că cineastul a fost găsit, luni, fără suflare, în camera sa de hotel din Montreal.

La gala festivalului, care a avut loc luni seară, s-a ţinut un moment de reculegere.

”A fost un foarte bun prieten al nostru şi al festivalului. Era sufletul petrecerii”, a declarat purtătorul de cuvânt al festivalului pentru The Hollywood Reporter.

Donald Ranvaud a participat şi la producţiile ”Prietenie absolută/ The Constant Gardner” (2005), pentru care Rachel Weisz a primit Oscarul la categoria ”cea mai bun actriţă în rol secundar”, şi ”Farewell My Concubine” (1993), de Kaige Chen. El s-a mutat în Brazilia în 1994, după ce a colaborat pentru mai multe producţii chineze.

Pe lângă producţie de film, el a fost şi manager de vânzări pentru Videofilmes, Bouquet Multimedia şi Sogepaq şi un mare ajutor pentru compania de distribuţie de film Wild Bunch.

Ca jurnalist, Ranvaud a pus bazele revistei independente de cinema Framework, în 1975, unde a scris până în 1988. A colaborat cu publicaţii ca Sight and Sound, The Guardian, La Repubblica, Cahiers du Cinema şi American Film şi a scris câteva cărţi legate de cinematografia italiană.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×