Doliu în familia lui Astrid Fodor, primar al Sibiului, apropiată a lui Klaus Iohannis

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
25/12/2019, 21:30
Doliu în familia lui Astrid Fodor, primar al Sibiului, apropiată a lui Klaus Iohannis
Doliu în familia lui Astrid Fodor, o apropiată a președintelui Klaus Iohannis *foto: oradesibiu.ro

Doliu în familia primarului din Sibiu, Astrid Fodor, o apropiată a președintelui Klaus Iohannis. Mama lui Fodor, Ilse Graef, a murit la o vârstă înaintată.

Astrid Fodor este primar al Sibiului după ce Klaus Iohannis a fost numit la Cotroceni.

Doliu în familia lui Astrid Fodor, urmașa lui Iohannis la primăria Sibiului

„Întreaga echipă din Primăria Sibiu este alături de doamna primar Astrid Fodor în aceste momente triste în care se desparte de mama sa, ILSE GRAEF, o doamnă cu un caracter puternic și un suflet blând.

Dumnezeu să o odihnească în pace și să aline durerea familiei îndoliate”, este mesajul postat pe pagina de facebook a Primăriei Municipiului Sibiu.

Fodor a ajuns primar, inițial interimar, apoi prin alegeri, la Sibiu, după ce Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale din 2014. De altfel, cei doi sunt colegi de partid și sunt extrem de apropiați.

Așadar nu este exclus ca președintele să meargă la înmormântarea mamei primarului sau măcar să îi trimită o coroană de flori din partea sa.

Astrid Fodor îşi pierduse mandatul de primar în luna iulie, printr-o decizie a prefectului de Sibiu, ca urmare a unei sesizări de incompatibilitate pe vremea când aceasta era viceprimar.

„Astăzi a fost semnat ordinul, astăzi a şi fost comunicat, atât persoanei, cât şi Consiliului Municipal. Acest ordin, potrivit legslaţiei în domeniu, poate fi contestat în termen de zece zile de la comunicare, la instanţa de contenios administrativ”, a declarat prefectul Adela Muntean la vremea respectivă.

Fodor a contestat ulterior decizia la Tribunalul Sibiu, iar instanţa a decis suspendarea ordinului emis de prefectul judeţului Sibiu, Adela Muntean, aşa că ea a putut să îşi reia funcţia după doar câteva zile.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×