Doliu in Armata Română. A MURIT un şef al Marelui Stat Major

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
21/06/2015, 09:10
Doliu in Armata Română. A MURIT un şef al Marelui Stat Major

Generalul Vasile Ionel a murit azi la virsta de 88 ani. Ionel a fost primul sef al Marelui Stat Major numit in functie dupa rasturnarea lui Nicolae Ceausescu, in ultimele zile zile din Decembrie 1989.

Vasile Ionel a indeplinit mai multe functii in ierarhia Ministerului Apararii, iar in anii’80 a fost tras pe linie moarta, in conducera santierului Dunare-Marea Neagra, la ordinul lui Nicolae Ceausescu pe baza unui dosar intocmit de Directia IV a de Contrainformatii Militare a Securitatii, potrivit caruia Ionel era agent sovietic.

ULTIMA ORĂ! ŞTIREA MOMENTULUI DESPRE GABRIEL COTABIŢĂ!

Generalii Ionel si Militaru au facut obiectiv dosarelor CORBII, instrumentate agentilor militari sovietici din Romania. Unul din ofiterii care a lucrat la acest dosar, colonelul Gheorghe Trosca a fost ucis in Decembrie 1989 in calitate de adjunct al sefului USLA.

GALERIE FOTO! PRIMII CARE S-AU ÎNROLAT: MOLDOVENII!

Ionel a fost primul militar numit in functie de noua putere provizorie constituita in jurul lui Ion Iliescu. Ca sef al Marelui Stat Major, generalul Ionel a rechemat in activitate, din rezerva, o serie de generali cu studii la Moscova in anii’50.

TRAGEDIA S-A PRODUS! CÎNTĂREŢUL A MURIT! MEDICII NU L-AU MAI PUTUT SALVA! A FĂCUT INFARCT! 

In 1991 Vasile Ionel a fost numit consilier prezidential al lui Ion Iliescu. Dupa 1996 nu a mai ocupat nici o functie publica.

Sursă: www.jurnalul.ro

 STEAUA. Argăseală, anunţ BOMBĂ despre REVENIREA lui Keşeru 

 Decizie ŞOC luată de Anamaria Prodan: “Este definitiv, ADIO!”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×