Doi pacienţi de la Spitalul Marius Nasta au murit, după ce au fost infectaţi cu o bacterie periculoasă

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
15/02/2019, 11:28
Doi pacienţi de la Spitalul Marius Nasta au murit, după ce au fost infectaţi cu o bacterie periculoasă GALERIE FOTO
Bacteria ucigasa a rapit doua vieti la Spitalul Marius Nasta din Bucuresti

Pe lângă virusul gripei care a ucis peste o sută de oameni în România, a mai apărut o bacterie ucigașă! Aceasta a apărut chiar la Spitalul nasta din București și a răpit deja două vieți! În acest moment, la spitalul respectiv nu se mai fac internări!

Doi pacienţi s-au contaminat cu o bacterie agresivă şi au murit din cauza infecţiei. Este vorba despre o femeie în vârstă de 44 de ani şi un bărbat care avea 78 de ani.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Bacteria ucigașă s-a instalat în secția de terapie intensivă

”De aproape o săptămână suntem în echipe de lucru cu medicii din DSP, probele sunt prelucrate la Institutul Cantacuzino și filiațiunea exactă a tipului de subspecie de acinetobacter nu poate fi stabilită decât de Instititul Cantacuzino. Pe noi ne interesează, în acest moment, să evităm declanșarea unui focar de infecție nosocomială”, a declarat, la Digi24, managerul Institutului ”Marius Nasta”, Beatrice Mahler.

Bacteria ucigasa a ucis doi oameni care sufereau si de alte afectiuni

Cei doi pacienți au fost infectați cu acinetobacter, o bacterie care se dezvoltă în secțiile de terapie intensivă. Aceasta se poate transmite prin contact direct cu persoana sau cu suprafețele unde se regăsește respectiva bacterie. Bărbatul care a murit avea și alte afecțiuni medicale. El suferea de pneumonie și bronhopneumonie. După acest incident la secția de terapie Intensivă de o săptămână însă nu se mai fac internări, pentru a nu fi puși în pericol și alți bolnavi. Femeia de 44 de ani a decedat joi, după ce a fost adusă de la Institutul Matei Balş. Inspectorii DSP au prelevat probe și acestea au fost trimise inclusiv la Institutul Cantacuzino, iar acum se așteaptă rezultatele.

Gripa a făcut 124 de morți

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 124, a informat, joi, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Ultimele patru persoane care au murit şi în cazul cărora s-a confirmat virusul gripal de tip A aveau condiţii medicale preexistente şi nu erau vaccinate antigripal.

Este vorba despre trei bărbaţi – unul în vârstă de 41 de ani, din judeţul Vrancea, care a fost confirmat şi cu rujeolă, altul în vârstă de 54 de ani, din judeţul Bacău, şi un altul în vârstă de 64 de ani, din judeţul Arad.

 

Închide ×