Doi pacienţi de la Spitalul Marius Nasta au murit, după ce au fost infectaţi cu o bacterie periculoasă

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
15/02/2019, 11:28
Doi pacienţi de la Spitalul Marius Nasta au murit, după ce au fost infectaţi cu o bacterie periculoasă GALERIE FOTO
Bacteria ucigasa a rapit doua vieti la Spitalul Marius Nasta din Bucuresti

Pe lângă virusul gripei care a ucis peste o sută de oameni în România, a mai apărut o bacterie ucigașă! Aceasta a apărut chiar la Spitalul nasta din București și a răpit deja două vieți! În acest moment, la spitalul respectiv nu se mai fac internări!

Doi pacienţi s-au contaminat cu o bacterie agresivă şi au murit din cauza infecţiei. Este vorba despre o femeie în vârstă de 44 de ani şi un bărbat care avea 78 de ani.

Bacteria ucigașă s-a instalat în secția de terapie intensivă

”De aproape o săptămână suntem în echipe de lucru cu medicii din DSP, probele sunt prelucrate la Institutul Cantacuzino și filiațiunea exactă a tipului de subspecie de acinetobacter nu poate fi stabilită decât de Instititul Cantacuzino. Pe noi ne interesează, în acest moment, să evităm declanșarea unui focar de infecție nosocomială”, a declarat, la Digi24, managerul Institutului ”Marius Nasta”, Beatrice Mahler.

Bacteria ucigasa a ucis doi oameni care sufereau si de alte afectiuni

Cei doi pacienți au fost infectați cu acinetobacter, o bacterie care se dezvoltă în secțiile de terapie intensivă. Aceasta se poate transmite prin contact direct cu persoana sau cu suprafețele unde se regăsește respectiva bacterie. Bărbatul care a murit avea și alte afecțiuni medicale. El suferea de pneumonie și bronhopneumonie. După acest incident la secția de terapie Intensivă de o săptămână însă nu se mai fac internări, pentru a nu fi puși în pericol și alți bolnavi. Femeia de 44 de ani a decedat joi, după ce a fost adusă de la Institutul Matei Balş. Inspectorii DSP au prelevat probe și acestea au fost trimise inclusiv la Institutul Cantacuzino, iar acum se așteaptă rezultatele.

Gripa a făcut 124 de morți

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 124, a informat, joi, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Ultimele patru persoane care au murit şi în cazul cărora s-a confirmat virusul gripal de tip A aveau condiţii medicale preexistente şi nu erau vaccinate antigripal.

Este vorba despre trei bărbaţi – unul în vârstă de 41 de ani, din judeţul Vrancea, care a fost confirmat şi cu rujeolă, altul în vârstă de 54 de ani, din judeţul Bacău, şi un altul în vârstă de 64 de ani, din judeţul Arad.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×