Doi minori din Teleorman, preluați de Protecția Copilului. Părinții și frații lor, internați în spital cu coronavirus

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 10:54
Doi minori din Teleorman, preluați de Protecția Copilului. Părinții și frații lor, internați în spital cu coronavirus
Doi minori din județul Teleorman au fost preluați de Protecția Copilului, după ce părinții și frații lor au fost internați în spital pentru că au fost testați pozitiv la coronavirus

Doi minori din județul Teleorman au fost preluați de Protecția Copilului, după ce părinții și frații lor au fost internați în spital pentru că au fost testați pozitiv la coronavirus.

Doi minori din Teleorman, preluați de Protecția Copilului

Consiliul Județean Teleorman a anunțat într-un comunicat redat de Mediafax că cei doi minori cu vârste de 2 și 12 ani au fost preluați de Protecția Copilului și duși la un centru de plasament.

Cei doi copii fac parte dintr-o familie formată din șase membri, iar părinții și doi frați sunt acum internați la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București. Anterior, întreaga familie a fosr în centrul de carantină din orașul Zimnicea.

”Cei doi minori aduși într-unul dintre centrele de plasament din cadrul DGASPC Teleorman, pe o perioadă determinată, au fost testați negativ la coronavirus”, se arată în comunicat.

”Cei doi minori rămân cazaţi separat de restul copiilor din centru”

”Preluarea acestora de către serviciul social are rolul de a asigura protecţia, creşterea şi îngrijirea copiilor separaţi temporar, de către părinţii lor, ca urmare a stabilirii, în condiţiile legii, a măsurii de protecţie socială”, anunță autoritățile.

”Activităţile de găzduire, îngrijire, educaţie non-formală şi informală, sprijin emoţional, consiliere, precum şi dezvoltarea majorităţii deprinderilor de viaţă vor fi acordate obligatoriu în interiorul Serviciului”, se mai scrie în comunicat.

”Cei doi minori rămân cazaţi separat de restul copiilor din centru, după ce seara trecută au rămas în grija unei asistente. Li se oferă, pe toată perioada separării de familie, asistenţa medicală permanentă, sprijin psihologic de specialitate, alimentaţie şi toate condiţiile necesare, până la însănătoşirea şi externarea părinţilor”, este mesajul Consiliul Județean Teleorman.

”În această dimineaţă, starea de sănătate a copiilor este bună, sunt echilibraţi emoţional şi nu există motive de îngrijorare cu privire la adaptarea lor la noile condiţii de viaţă, depăşind cu bine momentul separării de familie, prin care au fost nevoiţi să treacă”, se încheie comunicatul.

Ultimul bilanț al Grupului de Comunicare Strategică, care a fost anunțat sâmbătă, 28 martie 2020, arăta că România are în acest moment 1.452 de pacienți depistați pozitiv la coronavirus, 37 de persoane decedate și 139 vindecate și externate (54 la Timișoara, 55 la București, 16 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj).

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×