Doi ani de la moartea Regelui Mihai I, ultimul monarh al României: Mesajul emoționant postat de Principele Nicolae către bunicul său

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
05/12/2019, 08:59
Doi ani de la moartea Regelui Mihai I, ultimul monarh al României: Mesajul emoționant postat de Principele Nicolae către bunicul său
Principele Nicolae a scris un mesaj în memoria Regelui Mihai I, la doi ani de la moartea sa. Sursa foto: mediafax.ro

Astăzi se împlinesc doi ani de la moartea Regelui Mihai I, ultimul monarh al României, una dintre figurele istorice care a marcat în profunzime destinul acestei țări. Nepotul Regelui, Principele Nicolae, a postat un mesaj emoționant în memoria bunicului său.

Principele Nicolae, mesaj emoționant la doi ani de la moartea Regelui Mihai

„Dragostea şi dorul de bunici sunt unice. Doi ani de când bunicul meu, Majestatea Sa Regele Mihai I, a plecat dintre noi. Să ne amintim cu drag de el mereu”, a scris Principele Nicolae pe pagina sa de Facebook.

Parastasul de doi ani de la trecerea în neființă a Regelui Mihai I al României a avut loc pe 23 noiembrie la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș.

Regele Mihai a murit de cancer, în locuința sa din Aubunne, Elveția

La acel parastas, Principele Nicolae nu a fost primit, căci relația dintre acesta și Familia Regală a României se răcise considerabil în ultima vreme, chiar de pe vremea când Mihai I trăia.

Slujba de comemorare a Regelui a fost oficiată de Înalt Preasfinția Sa, Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului. Principesa Margareta, custodele coroanei regale, a participat la acest eveniment religios împreună cu Radu Duda și Alteța Sa Regală, Principesa Sofia.

Regele Mihai a fost unul din cei mai longevivi monarhi ai istoriei moderne. În luna martie 2016, Casa Regală anunțase problemele de sănătate cu care se confrunta acesta: îmbolnăvirea de cancer, în urma căreia a decis să se retragă din viața publică.

La un an după anunțul privind boala sa, Regele Mihai a murit în locuința sa din Aubonne, Elveția, la data de 5 decembrie, în jurul orei 13:00.

Înmormântarea Regelui a avut loc pe 16 decembrie 2017, iar în România au fost în acel an trei zile de doliu național.

Regele Mihai I a lăsat în urmă 5 fete: Principesa Margareta, ASR Principesa Elena, ASR Principesa Irina, Principesa Sofia și Principesa Maria ale României.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×