Discursul tulburător al unei eleve care a supravieţuit atacului din Florida

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
19/02/2018, 01:28
Discursul tulburător al unei eleve care a supravieţuit atacului din Florida

Una dintre cele mai virulente voci îi aparţine unei eleve care a supravieţuit tragediei şi care l-a criticat fără teamă pe Trump pentru legăturile sale cu puternica Asociaţie a Posesorilor de Arme.

Adolescenta Emma Gonzalez a vorbit în faţa a mii de demonstranţi adunaţi în Fort Lauderdale, Florida. Curajoasa elevă i-a inspirat pe protestatari cu discursul ei, deopotrivă emoţionant şi hotărât.

“Dacă preşedintele vine şi-mi spune că este o tragedie cumplită, care nu ar fi trebut să se întâmple, şi să continue să spună că nimic nu se poate schimba în legătură cu asta, o să îl întreb câţi bani a primit de la Asociaţia Naţională a Armelor de Foc. Către fiecare politician care primeşte donaţii de la NRA: “Să vă fie ruşine!”, a declarat Emma Gonzalez.

Printre lacrimi, adolescenta a vorbit şi despre colegul care a provocat tragedia, Nikolas Cruz, un băiat de 19 ani care se afla sub tratament pentru depresie şi care ameninţase, printr-un mesaj pe YouTube, că intenţiona să devină un atacator profesionist în şcoli.

”Ştiu că oamenii spun că avea probleme mentale. Eu nu sunt psiholog, dar trebuie să fim atenţi cu faptul că nu este vorba doar despre probleme mentale. Nu ar fi făcut atâtea victime, dacă era înarmat doar cu un cuţit! Este vina celor care l-au lăsat să-şi cumpere armele, a celor de la magazinul de arme, a celor care l-au încurajat să cumpere accesorii pentru a le face complet automate, a celor care nu i-au luat armele atunci când şi-a făcut cunoscute intenţiile ucigaşe”, a afirmat Emma Gonzalez.

Mesajul ei, care între timp a devenit viral pe internet, a rezonat cu gândurile elevilor şi părinţilor veniţi la protest.

În timp ce în Parkland sunt înmormântate victimele, la mică distanţă, în Miami, are loc un târg de arme. Directorul a explicat că ar fi costat prea mult să fie anulat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×