Dieta Keto scade riscul apariției cancerului. Sfaturi pentru cei care vor să urmeze dieta ketogenică

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
01/03/2019, 13:34
Dieta Keto scade riscul apariției cancerului. Sfaturi pentru cei care vor să urmeze dieta ketogenică GALERIE FOTO
Tot ce trebuie să știi despre dieta Keto

Un corp de invidiat are la bază o dietă sănătoasă și echilibrată. Sportul te ajută să te menții în formă, dar cheia pentru o viață sănătoasă este alimentația. Dieta Keto se poate dovedi ideală dacă vrei să scapi rapid de kilogramele în plus. Mai mult decât atât, poate avea efecte benefice asupra stării tale de sănătate.

Tot ce trebuie să știi despre dieta Keto. Poate să scadă riscul apariției cancerului

Doctorul Thomas Seyfried este unul dintre principalii susținători ai dietei ketogenice. Acesta afirmă că respectivul regim nu doar că diminuează riscul apariției cancerului, dar poate fi și un ajutor de nădejde în lupta contra cancerului cerebral malign.

Dieta Keto scade riscul apariției cancerului
Dieta Keto scade riscul apariției cancerului

„ Prin dieta ketogenică propunem o abordare diferită pentru controlul cancerului cerebral, în cadrul căreia se are în vedere flexibilitatea metabolică a celulelor normale în detrimentul defectelor genetice și a dereglărilor metabolice. Această perspectivă evolutivă și metabolică pentru controlarea cancerului cerebral este susținută prin numeroase studii realizate pe animale având cancer cerebral, precum și prin studiile de caz ale pacienților umani. Restricția caloriilor și dieta ketogenică (R-KD) care reduc nivelele de glucoză și care cresc nivelele de cetone, sunt metode anti-invazive, anti-angiogenice și pro-apoteotice pentru cancerul cerebral malign” , a declarat medicul.

 Sfaturi pentru cei care vor să urmeze dieta Keto

Dacă dorești să urmezi dieta ketogenică, trebuie să ai în vedere o serie de sfaturi precum:

  1. Umple cămara numai cu alimente sănătoase: ouă, carne, legume care nu conțin amidon, lactate crude, organice, provenite numai de la animale hrănite cu iarbă
  2. Sporește aportul de electroliți: sodiu, magneziu și potasiu.  Mănâncă avocado, ciuperci, sau pește gras, cum ar fi somonul și un pumn de nuci în fiecare zi.
  3. Stai departe de carbohidrații ascunși și ingredientele nesănătoase.
  4. Consumă alimente sănătoase și sărace în carbohidrați.
  5. Pentru a economisi timp și bani, cel mai indicat este să-ți planifici dieta din timp, pentru a evita accidente neplăcute.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×