Este anotimpul lor! O cură cu acest fruct de sezon îţi prelungeşte durata de viaţă!

Filon Stan   
în Hotnews
18/10/2017, 10:02
Este anotimpul lor! O cură cu acest fruct de sezon îţi prelungeşte durata de viaţă!

Persoanele care includ zilnic în dietă nucile au un risc mai mic de a suferi de boli cardiovasculare, de diabet şi de cancer, arată un nou studiu. Perioada pentru o cură cu nuci este ideală, deoarece acum sunt crude, pline de iod şi uleiuri esenţiale!

Cu cât mănânci mai multe nuci, cu atât vei avea mai multe beneficii pentru sănătate, susţin oamenii de ştiinţă americani de la Dana-Faber Cancer Institute şi de la Brigham and Women’s Hospital, după realizarea celui mai mare studiu pe această temă. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA H pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Nucile accelerează metabolismul şi înlătură oboseala

În cadrul studiului, au fost monitorizate 120 de mii de persoane pe o durată de 30 de ani. Rezultatele au arătat că: oamenii care mâncau nuci o dată pe săptămână au avut un risc cu 11% mai mic de a deceda pe parcursul studiului decât cei care nu au mâncat deloc nuci, iar până la patru porţii de nuci pe săptămână reduc cu 13% riscul de deces, pe când un pumn de nuci pe zi scade acest risc cu 20%.
Nutriţionistul Mihaela Bilic recomandă să profităm de acest anotimp pentru a face o cură sănătoasă cu aceste fructe, air perioada este ideală, deoarece nucile sunt crude acum.

„Aceste fructe se numesc oleaginoase pentru că au concentrate multe grăsimi în structura lor. Grăsime înseamnă multe calorii dar şi mai greu de digerat, mai ales când avem o bilă leneşă. Cu cât aceşti sâmburi sunt mai uscaţi şi mai deshidrataţi „cad” mai greu, aşa că multe persoane aleg să-i consume după ce îi ţin câteva ore în apă. Pentru nuci există însă o soluţie şi mai bună: mâncate cât sunt crude, au doar beneficii: sunt pline de apă şi de nutrienţii pe care orice plantă are interesul să-i concentreze în seminţe pentru a asigura perpetuarea speciei. Sămânţa este pentru vegetale ceea ce oul este pentru lumea animala: esenţa vieţii.

Nu asteptaţi ca nucile să se usuce şi să se râncezească prin cămară, faceţi de pe acum o cură de minerale şi iod, accelerază metabolismul, înlătură oboseala şi creşte performanţele fizice şi intelectuale. Un pumn de miez de nucă zilnic…e la îndemâna oricui”, scrie pe facebook nutriţionistul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×