Dezbatere Klaus Iohannis, 19 noiembrie 2019. Lista finală a jurnaliștilor a fost prezentată oficial de PNL

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
19/11/2019, 15:11
Dezbatere Klaus Iohannis, 19 noiembrie 2019. Lista finală a jurnaliștilor a fost prezentată oficial de PNL
Klaus Iohannis se pregătește de singura sa dezbatere înaintea turului doi al prezidențialelor. Sursa foto: observator.ro

Marți seară, cu începere de la orele 19:00, va avea loc prima și singura dezbatere la care și-a anunțat prezența Klaus Iohannis, înaintea turului al doilea al alegerilor prezidențiale. Deși a refuzat categoric o confruntare directă cu Viorica Dăncilă, candidatul Partidului Social Democrat, actual șef al statului a acceptat să se afle față în față cu un număr restrâns de reprezentanți ai opiniei publice. Printre invitați se numără jurnaliști de la mai multe posturi tv și radio sau din presa scrisă, precum și analiști și politologi, iar fiecare va avea posibilitatea să-i adreseze actualului președinte două sau trei întrebări, potrivit lui Rareș Bogdan, europarlamentar și prim-vicepreședinte al Partidului Național Liberal.

Lista completă a celor care vor lua parte la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis

De altfel, într-un comunicat al formațiunii politice de guvernământ, dat publicității în cursul acestei zile, a fost prezentată lista completă a celor care vor lua parte la dezbaterea găzduită de Școala Superioară de Științe Politice și Administrative (SNSPA), în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I. Evenimentul marchează o premieră pentru România, în contextul alegerilor prezidențiale, participanții putând aborda orice teme și subiecte considerate relevante pentru întreaga opinie publică.

Partidul Național Liberal organizează astăzi, 19 noiembrie a.c., începând cu orele 19.00, dezbaterea Președintelui României, Klaus Iohannis, cu analiști, politologi și jurnaliști. La evenimentul care se va desfășura în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”, vor participa: Ramona Avramescu, Clarice Dinu, Moise Guran, Ion M. Ioniţă, Cristian Leonte, Silviu Mănăstire, Cristian Pîrvulescu, Cristina Şincai și Radu Tudor. Dezbaterea reprezintă o premieră pentru România, în contextul alegerilor prezidențiale, participanții care vor lua parte la dialog având posibilitatea să abordeze orice teme și orice subiecte pe care le consideră de interes pentru opinia publică”, se arată în respectivul comunicat.

Va merge Viorica Dăncilă la dezbaterea lui Klaus Iohannis?

Toată lumea este acum curioasă să afle dacă Viorica Dăncilă se va prezenta la dezbaterea lui Klaus Iohannis, chiar dacă nu a fost invitată de actualul șef de stat. Chestionată pe marginea acestui subiect, fostul premier a evitat să ofere un răspuns concret, însă a lăsat de înțeles că ia în calcul o apariție inopinată la eveniment.

Nu știu încă. Pentru mine e important un singur lucru, faptul că trebuie să dăm dovadă de respect și responsabilitate, că în orice țară între candidații care intră în turul doi, o dezbatere e necesară. Domnul Iohannis de fiecare dată m-a jignit, că nu sunt pregătită, cu nu știu să gestionez. De ce nu vrea acea dezbatere, pentru a arăta cât de pregătiți suntem? Îi sfidează pe români. Eu nu mi-aș permite niciodată să îi sfidez pe români, indiferent de culoarea politică. I-am ajutat pe toți românii, fără să îi împart în cei care o susțin pe Viorica Dăncilă și îi cei care o urăsc pe Viorica Dăncilă”, a declarat Viorica Dăncilă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×