Tulburător: O familie şi-a folosit copiii pentru a comite atacurile sinucigaşe din Indonezia

Ionuţ Cataramă   
în Stiri de ultima ora
13/05/2018, 19:17
Tulburător: O familie şi-a folosit copiii pentru a comite atacurile sinucigaşe din Indonezia

Atacuri sinucigaşe cu bombă asupra bisericilor din Indonezia, revendicate de ISIS, au fost efectuate de membrii unei singure familii. Şeful Poliţiei naţionale, Tito Karnavian, a declarat că atacurile de duminică, în care cel puţin 13 persoane au fost ucise şi mai mult de 40 au fost rănite, au fost efectuate de copii, adolescenţi şi adulţi, proveniţi dintr-o familie care se afla printre cei 500 simpatizanţi ai statului islamic care s-au întors din Siria.

O familie şi-a folosit copiii pentru a comite atacurile sinucigaşe din Indonezia

Tatăl familiei a provocat explozia unei maşini capcană, doi fii în vârstă de 18 şi 16 ani au folosit motocicleta în atac şi mama a fost cu alţi doi copii de 12 şi 9 ani.

Primul atac a fost comis în Biserica Santa Maria, în urma căruia patru persoane au murit, inclusiv atacatorul.

„Soţul a condus maşina, un Avanza, care conţinea explozivi şi a lovit-o în poarta din faţa acestei biserici”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Java, Frans Barung Mangera, la sediul poliţiei regionale din Surabaya, citat de Mediafax.

Soţia şi cele două fiice au fost implicate într-un atac asupra unei a doua biserici, iar la a treia biserică „alţi doi copii au condus motocicleta având bomba în braţe”, a spus el.

Statul islamic şi-a asumat atacurile din Surabaya, al doilea oraş ca mărime din Indonezia, a declarat agenţia de ştiri Amaq a grupului militar islamist, fără a furniza dovezi care să susţină afirmaţia lor.

A doua explozie a fost înregistrată la câteva minute distanţă în biserica Diponegoro, iar două persoane şi-au pierdut viaţa. Alţi trei oameni au murit în urma ultimului atac ce a vizat biserica Pantekosta.

Sursă: www.romaniatv.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×