UN MILION de euro pentru un braţ amputat

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
11/06/2014, 17:34
UN MILION de euro pentru un braţ amputat

Georgiana Elena Ghegeliu, tânăra care a rămas fără mâna dreaptă în urma unui accident rutier petrecut în 2006, a obţinut în instanţă despăgubiri de un milion de euro, transmite România TV. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, miercuri, că CNADNR trebuie să îi plătească daune civile tinerei, decizia fiind definitivă şi irevocabilă.

Judecătorii de la ICCJ au decis că CNADNR trebuie să îi plătească Georgianei Elena Ghegeliu daune civile în valoare de un milion de euro. La procesul de miercuri, Georgiana Elena Ghegeliu le-a cerut, cu lacrimi în ochi, judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să oblige CNADNR la plata despăgubirilor.

Georgiana Elena Ghegeliu a dat în judecată, în aprilie 2012, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov, la Tribunalul Bucureşti, după ce şi-a pierdut mâna dreaptă în urma unui accident rutier petrecut în 2006.

Tânăra se afla în maşină împreună cu iubitul ei, iar acesta a evitat un alt autoturism şi au intrat în parapetul de pe marginea drumului. Parapetul era rupt şi a străpuns portiera, retezându-i mâna tinerei.

Instanţa a admis cererea tinerei, în aprilie 2013, şi a obligat CNADNR să îi plătească daune morale de un milion de euro, echivalentul în lei la cursul BNR din ziua plăţii.

În noiembrie 2013, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a stabilit însă la 200.000 de euro daunele morale pe care CNADNR trebuie să le plătească tinerei.

Nemulţumită de decizia Curţii de Apel Bucureşti, Georgiana a mers să-şi caute dreptatea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

sursa: romaniatv.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×