Descoperire incredibilă făcută de un om în subsolul casei sale. Era acolo din secolul trecut – Foto

Dan Suta   
în Stiri mondene
06/05/2020, 11:09
Descoperire incredibilă făcută de un om în subsolul casei sale. Era acolo din secolul trecut – Foto
Un britanic a făcut o descoperire istorică în subsolul casei sale. Sursa foto: Twitter Korkusuz

Un bărbat din Marea Britanie a făcut o descoperire incredibilă în subsolul casei sale în timp ce își renova locuința.

Descoperirea făcută de un britanic în subteranul casei sale

Jake Brown din localitatea britanică Plymouth a dat peste un tunel fortuit sub proprietatea sa, care ar fi fost construit de mai bine de 120 de ani.

Acesta a coborât în pivniță, căutând materialele depozitate pentru renovarea locuinței și ceva ciudat i-a atras atenția. A observat o textură diferită a unui perete din subsol și o crăpătură, semn că ceva se ascundea acolo.

Curios din fire, Jake a perforat orificiile prin care intra aer să vadă dacă într-adevăr în subsolul casei sale există o cameră secretă sau nu.

Sticle, cutii de vopsea și un ziar din secolul XX, în ceea ce pare a fi fost un depozit minier

Nu mică i-a fost mirarea când a descoperit un fel de cavernă, așa că a continuat să sape.

„Am descoperit în tunelul de sub casa mea sticle, cutii de vopsea, iar descoperirea mea de aur a fost un ziar foarte vechi”, a declarat Brown pentru Daily Mail.

Cutiile de vopsea și ziarul găsit i-au dat suficiente informații pentru a ști când ar fi fost construit respectivul tunel.

După analizarea tuturor obiectelor găsite, a aflat că unele sunt din 1950, altele din 1960 sau mult mai târziu. Cert este că a apelat la arheologi și la istorici pentru a afla un răspuns exact, căci el nu e profesionist în domeniu.

Brown a luat legătura cu istoricul Richard Fisher, care a putut spune cu precizie, după analizarea texturii pereților, a pietrelor și a celorlalte obiecte găsite jos, pentru ce era construit acel tunel fortuit.

Concluzia istoricului l-a surprins pe proprietar: tunelul era făcut ca o bodegă, ca un mini-hambar pentru depozitarea cărbunelui. Nu e de mirare căci în zona în care locuiește Brown erau multe mine deschise în secolul trecut, deci probabil că și subsolul casei sale era folosit pentru activități miniere.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×