Descoperire incredibilă făcută de un om în subsolul casei sale. Era acolo din secolul trecut – Foto

Dan Suta  
înStiri mondene
06/05/2020, 11:09
Descoperire incredibilă făcută de un om în subsolul casei sale. Era acolo din secolul trecut – Foto
Un britanic a făcut o descoperire istorică în subsolul casei sale. Sursa foto: Twitter Korkusuz

Un bărbat din Marea Britanie a făcut o descoperire incredibilă în subsolul casei sale în timp ce își renova locuința.

Descoperirea făcută de un britanic în subteranul casei sale

Jake Brown din localitatea britanică Plymouth a dat peste un tunel fortuit sub proprietatea sa, care ar fi fost construit de mai bine de 120 de ani.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Acesta a coborât în pivniță, căutând materialele depozitate pentru renovarea locuinței și ceva ciudat i-a atras atenția. A observat o textură diferită a unui perete din subsol și o crăpătură, semn că ceva se ascundea acolo.

Curios din fire, Jake a perforat orificiile prin care intra aer să vadă dacă într-adevăr în subsolul casei sale există o cameră secretă sau nu.

Sticle, cutii de vopsea și un ziar din secolul XX, în ceea ce pare a fi fost un depozit minier

Nu mică i-a fost mirarea când a descoperit un fel de cavernă, așa că a continuat să sape.

„Am descoperit în tunelul de sub casa mea sticle, cutii de vopsea, iar descoperirea mea de aur a fost un ziar foarte vechi”, a declarat Brown pentru Daily Mail.

Cutiile de vopsea și ziarul găsit i-au dat suficiente informații pentru a ști când ar fi fost construit respectivul tunel.

După analizarea tuturor obiectelor găsite, a aflat că unele sunt din 1950, altele din 1960 sau mult mai târziu. Cert este că a apelat la arheologi și la istorici pentru a afla un răspuns exact, căci el nu e profesionist în domeniu.

Brown a luat legătura cu istoricul Richard Fisher, care a putut spune cu precizie, după analizarea texturii pereților, a pietrelor și a celorlalte obiecte găsite jos, pentru ce era construit acel tunel fortuit.

Concluzia istoricului l-a surprins pe proprietar: tunelul era făcut ca o bodegă, ca un mini-hambar pentru depozitarea cărbunelui. Nu e de mirare căci în zona în care locuiește Brown erau multe mine deschise în secolul trecut, deci probabil că și subsolul casei sale era folosit pentru activități miniere.

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×