Deputatul Mitralieră, Cătălin Rădulescu solicită liber la toate tipurile de petarde! Alți 11 colegi din PSD i s-au alăturat

Cristiana Astefanoaiei    Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
01/01/2020, 14:48
Deputatul Mitralieră, Cătălin Rădulescu solicită liber la toate tipurile de petarde! Alți 11 colegi din PSD i s-au alăturat GALERIE FOTO
Demonstratie cu articole pirotehnice realizata de specialisti ai Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului Genenral al Politiei Romane ,in localitatea Mihai Bravu din judetul Giurgiu, luni, 30 decembrie 2019. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.

Deputatul Mitralieră, Cătălin Rădulescu solicită liber la toate tipurile de petarde! O face alături de alți 11 colegi din PSD. Astfel, deși în alte ţări vor interzicerea totală a articolelor pirotehnice, la noi e fix invers.

Deputatul Mitralieră, Cătălin Rădulescu solicită liber la toate tipurile de petarde!

Iniţiativa lui Cătălin Rădulescu a trecut tacit de Senat şi va ajunge în plenul Parlamentului. Culmea, se întâmplă lucrul acesta, în timp ce o lege care înăspreşte pedepsele pentru utilizarea şi vânzarea ilegală a artificiilor şi petardelor zace în comisii prin Parlament.

Acum, inițiativa PSD propune ca o serie de articole pirotehnice periculoase să poată fi vândute la liber.

Alți 11 colegi din PSD i s-au alăturat

Din păcate, noaptea trecută un om şi-a pierdut viaţa din pricina unei petarde, iar alţi zece au fost răniţi în ultima perioadă, din care doi copii, potrivit celor de la digi24.ro. Petardele periculoase au apărut anul trecut şi la noi şi au făcut până acum 130 de victime.

„Este foarte important de subliniat că aceste accidente pot avea urmări foarte grave. Pentru câteva clipe de plăcere, pot rămâne urmări pe care după aceea va trebui să le ducem toată viaţa.

Au fost persoane care şi-au pierdut vederea, au fost persoane care şi-au pierdut unul dintre ochi, au fost persoane care şi-au pierdut viaţa în urma unor astfel de accidente”, atenţionează Alis Grasu, manager la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Specificăm că singurele articole pirotehnice pe care le puteți cumpăra sunt cele din categoria F1. Mai mult de atât, oamenii legii atrag atenția și transmit că este esenţial să citiți etichetele produselor şi instrucţiunile de folosire.

Nu mai puțin de 65 de tone de petarde şi artificii ilegale au confiscat poliţiştii, în doar o lună. Deşi peste 400 de oameni s-au ales cu dosare penale, legea nu îi descurajează pe comercianţii clandestini.

Pedeapsa e cuprinsă între 3 luni şi un an de închisoare sau amendă penală. „Sunt sigur că ar trebui să fie pedepsele mult mai stricte. Ministerul de Interne a propus modificarea actului normativ”, potrivit reprezentantului IGPR, Adrian Aldea.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×