VIDEO. Concertul Depeche Mode de la Cluj! Vezi cele mai tari MOMENTE de pe Cluj Arena

Gabriel Esanu   
în Hotnews
24/07/2017, 13:50
VIDEO. Concertul Depeche Mode de la Cluj! Vezi cele mai tari MOMENTE de pe Cluj Arena GALERIE FOTO

Depeche Mode Cluj VIDEO. Concertul trupei Depeche Mode de la Cluj-Napoca s-a desfăşurat, duminică seară, în prezenţa a peste 40.000 de spectatori. Martin Gore a fost sărbătorit pe scenă, publicul cântându-i în cor ”Happy Birthday!” şi aşteptându-l cu trandafiri roşii, dar şi cu numeroase bannere cu mesaje dedicate lui.

Concertul a încheiat segmentul european al turneului Global Spirit Tour care promovează albumul ”Spirit”, cel mai recent material discografic al trupei Depeche Mode.

Depeche Mode Cluj VIDEO. În setlist-ul de pe Cluj Arena s-au regăsit numeroase piese noi precum ”Going Backwards” şi ”Where is the Revolution”, dar şi câteva dintre melodiile cunoscute ale trupei, precum ”Enjoy the Silence” şi ”Personal Jesus”, care a şi incheiat show-ul.

Ziua concertului a coincis cu aniversarea lui Martin Gore, care a fost sărbătorit atât în culise, cât şi pe scenă. Dacă organizatorii s-au ocupat de desert, oferindu-i un tort special, în formă de sintetizator, colegii din echipa de turneu l-au surprins cu numeroase glume, printre care şi o uniformă pe care au ales să o poarte toţi în ziua concertului, respectiv tricouri negre cu imaginea lui Martin şi mesajul “La mulţi ani!”.

Fanii l-au aşteptat pe artist cu trandafiri roşii şi numeroase bannere cu mesaje şi urări, punctul culminant al serii fiind momentul în care întregul stadion a cântat “Happy Birthday!”.

Depeche Mode Cluj VIDEO. Membrii trupei Depeche Mode s-au aflat la cea de-a treia vizită în România. Aceştia au cântat peste 20 de piese în concertul de la Cluj Arena: ”Going Backwards”, ”So Much Love”, ”Barrel of a Gun”, ”Pain That I’m Used To”, ”Corrupt”, ”In Your Room”, ”World In My Eyes”, ”Cover Me”, ”Question of Lust”, ”Home”, ”Poison Heart”, ”Where is The Revolution”, ”Wrong”, ”Everything Counts”, ”Stripped”, ”Enjoy The Silence”, ”Never Let Me Down”, ”Somebody”, ”Walking in My Shoes”, ”Heroes”, ”I Feel You” şi ”Personal Jesus”.

Depeche Mode a fost fondată în 1980, în Anglia. A lansat, până în prezent, 14 albume de studio. Trupa a concertat la Bucureşti în 2006 şi 2013. În prezent, grupul este format din Dave Gahan (voce), Martin Gore (chitară, clape) şi Andy Fletcher (bas, clape). În turnee, li se alătură Christian Eigner (tobe) şi Peter Gordeno (clape, pian, backing vocals). Formaţia a debutat discografic cu ”Speak & Spell” (1981), iar cele mai titrate albume ale sale sunt ”Black Celebration” (1986), ”Violator” (1990) şi ”Exciter” (2001).


Depeche Mode Cluj VIDEO. Astăzi, la Cluj, are loc unul dintre cele mai importante evenimente ale anului în România. Celebra formaţie Depeche Mode va susţine un concert pe Cluj Arena, acolo unde sunt aşteptaţi aproximativ 40.000 de fani. Mai sunt 700 de bilete disponibile, care se vor vinde în următoarele ore.

Concertul va fi unul special pentru Martin Gore, deoarece artistul britanic împlineşte 56 de ani. „Salut România! Sunt Martin Gore de la Depeche Mode. Abia aşteptam show-ul de la Cluj, care e chiar de ziua mea! Ne vedem acolo!” a transmis solistul cu o zi înaintea marelui concert.

Accesul pentru concertul de duminică se va face începând cu ora 17:00, pentru posesorii de pachete Early Entry, urmând ca de la ora 17:30, accesul să fie permis tuturor spectatorilor. De la ora 19:30, în deschiderea show-ului Depeche Mode, va cânta Maya Jane Coles, DJ şi producător din Marea Britanie, Depeche Mode urmând să îşi începă concertul în jurul orei 20:45. Pentru evitarea aglomeraţiilor la porţile de acces, organizatorii recomandă spectatorilor să vină din timp la concert, însa nu înainte de ora 17:00, ora deschiderii oficiale.

Scena va avea 50 de metri lăţime şi alţi 20 de metri adâncime, fiind decorată cu ecrane uriaşe pe care vor rula proiectii pregătite de celebrul fotograf Anton Corbijn, un apropiat al trupei, recunoscut pentru efectele vizuale spectaculoase din turneele Depeche Mode.

Nu doar scena reprezintă un punct important în desfăşuratorul pregătirilor pentru duminică, ci şi zona de backstage care îi va gazdui pe cei trei membri ai trupei şi echipa lor. Martin Gore şi Andy Fletcher vor fi, ca de obicei, colegi de cameră, însă Dave Gahan va avea propia lui cabină. Artistul rămâne consecvent în preferinţe, optând pentru un decor minimalist, în culori neutre, cu mult negru.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×