Decizia a fost luată după ce a cerut explicaţii privind invitarea fostului prim-ministru Victor Ponta ca vorbitor la summitul Alianţei din 22 martie 2018, la Bruxelles.
În demisia depusă, Monica Macovei aminteşte că, în cei peste doi ani în care a fost membru ACRE, au existat mai multe divergenţe între opiniile personale şi politica implementată de conducerea Alianţei. Monica Macovei a dat doar două exemple:
1. Menţinerea partidului AKP, condus de preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan în Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni, în ciuda realităţii tot mai îngrijorătoare din Turcia sub dictatura Erdogan.
“Am votat, alături de alţi colegi din Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni, pentru excluderea AKP din Alianţă, dar majoritatea membrilor ACRE a votat anul trecut pentru păstrarea acestui partid în Alianţă. V-am solicitat în scris reluarea votului la Consiliul ACRE care a avut loc în Armenia, în decembrie 2017, argumentând agravarea situaţiei din Turcia, dar cererea mea a rămas fără răspuns şi efecte”, susţine Monica Macovei.
2. Invitarea fostului prim-ministru român, Victor Ponta, ca vorbitor, la reuniunea din 22 martie 2018 a ACRE, la Bruxelles.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
“ Este bine cunoscut faptul că Victor Viorel Ponta a plecat din funcţia de premier în urma unor proteste masive de stradă în România, după tragedia de la Clubul Colectiv, în care şi-au pierdut viaţa într-un incendiu 64 de tineri. Tragedia s-a produs din cauza corupţiei din administraţia guvernată de Victor Viorel Ponta. Fostul prim-ministru are calitatea de inculpat, este acuzat de corupţie, fals şi spălare de bani, iar un termen al judecării dosarului penal este chiar în această lună. Victor Viorel Ponta şi-a plagiat lucrarea de doctorat, aşa cum au decis instituţiile responsabile din România. În mandatul său de prim-ministru, statul de drept din România a primit o lovitură dură, prin modificarea rapidă a legislaţiei, revocarea Avocatului Poporului, a şefilor Parlamentului şi suspendarea preşedintelui României.”, motivează Monica Macovei.
Monica Macovei susţine că „prezenţa inculpatului Victor Ponta ca vorbitor la o reuniune a ACRE este o eroare, un demers de subminare a valorilor şi principiilor enunţate de Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni şi un act de sfidare a cetăţenilor cinstiţi din România şi din toate statele europene”.
Europarlamentarul Monica Macovei a solicitat explicaţii în şedinţa de Grup din 6 martie 2018, dar răspunsul primit a fost neconvingător.
Sursă: www.ştiripesurse.ro