Delfinii roz și-au făcut apariția în Golful Thailandei! Imagini unice surprinse de pescari

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
04/05/2020, 13:41
Delfinii roz și-au făcut apariția în Golful Thailandei! Imagini unice surprinse de pescari
Un grup de pescari din Golful Thailandei au filmat întâlnirea spectaculoasă cu delfinii roz. Sursa foto: Reuters

Cu oamenii izolați în case din cauza răspândirii noului tip de coronavirus, animăluțele devin tot mai „îndrăznețe” și ies la iveală pentru a se bucura din plin de libertate. Este și cazul delfinilor roz, specie catalogată drept vulnerabilă de Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (IUCN), care s-au întâlnit recent cu un grup de pescari din Golful Thailandei.

Imagini rare cu delfini roz, surprinse de pescarii din Thailanda

Înregistrarea video publicată de aceștia înfăţişează trei delfini roz înotând în apropierea unei ambarcaţiuni pescăreşti în apele liniştite ale Koh Pha Ngan, o insulă din sud-estul Thailandei.

Am fost atât de impresionat întrucât nu-mi imaginasem niciodată că voi avea şansa să văd delfini roz„, a spus Chaiyot Saedan, pescarul care a dat publicității imaginile uimitoare.

Potrivit lui Kongkiat Kittiwatanawong, directorul centrului de biologie marină din Phuket, în apropierea Golfului Thailandei trăiesc circa 150 de delfini roz.

Datorită traficului mai redus în contextul restricţiilor impuse de pandemie, delfinii au acum un habitat mai confortabil şi de aceea tind să îşi facă mai des apariţia”, a explicat specialistul.

Braconierii îi vânează pentru a-i folosi drept momeală

În Brazilia, pescarii obișnuies să-i vâneze şi ulterior să-i ucidă cu scopul de a face momeală pentru o specie de somn numită piracatinga. Asemenea celorlalte specii de delfini, cei roz emit sunete pentru a comunica sub apă. Pe măsură ce îmbătrânesc, își schimbă, însă, culoarea, suferind o transformare lentă din gri în roz.

Comportamentul şi expunerea la soare influenţează, de asemenea, schimbarea culorii pielii lor, care poate ajunge să fie la fel de roz precum cea a unui flamingo. Sarcina unui delfin durează de obicei 13 luni, iar apoi puii sunt hrăniţi de mamă timp de doi ani, ceea ce înseamnă că femelele se reproduc o dată la trei-cinci ani, spun experţii.

Acest lucru îi face mai vulnerabili la extincţie, în cazul în care populaţia lor se reduce. Deşi în prezent sunt populaţii relativ mari în bazinele râurilor Amazon şi Orinoco din America de Sud, biologii se tem că delfinii roz ar putea să dispară dacă nu se iau măsuri. Ei dau exemplul delfinilor din râul Yangtze din China, care au încetat să mai existe în 2006, după ani întregi de pescuit excesiv şi poluare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×