Decizii de ultimă oră privind evoluția coronavirusului în România. Zboruri suspendate între Italia și România

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
09/03/2020, 00:22
Decizii de ultimă oră privind evoluția coronavirusului în România. Zboruri suspendate între Italia și România
Zboruri anulate din cauza epidemiei de coroanvirus. Sursa foto: captură Antena 3

Guvernul României a luat câteva decizii după ce a observat evoluția coronavirusului în țara noastră, care afectează o serie de români, după cum urmează.

Zboruri suspendate ori supravegheate la lupă

Guvernanții au anunțat suspendarea tuturor zborurilor din Italia spre România și invers din 9 martie, de la ora 12:00. Operatorii aerieni au obligația de a comunica cetățenilor români de a comunica faptul că vor intra pe carantină pe teritoriul țării noastre prin completarea unei declarații pe proprie răspundere.

Operatorii români nu vor permite îmbarcarea cetățenilor care vin din Italia, China, Iran și Coreea de Sud. Referitor la punctele de frontieră terestră, sunt obligați să intre în carantină pe raza județului de graniță. Se completează și aici o declarație pe proprie răspundere, iar refuzul completării se consideră infracțiune, a transmis Marcel Vela, ministrul de Interne.

Suspendarea cursurilor, în curs de decidere

Decizia a fost comunicată în urma analizei Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Astăzi, la ora 16, e convocat un alt comitet pentru a evalua la zi situația operativă la nivel național și internațional.

Vizavi de suspendarea cursurilor în școli, se va analiza în decursul următoarelor ore, la următorul comitet special.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×