Decizie radicală a Parchetului General în cazul elevei violate din Vaslui

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
22/07/2015, 14:20
Decizie radicală a Parchetului General în cazul elevei violate din Vaslui

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei anunţă, miercuri, că Parchetul General a constituit o echipă de procurori dedicată exclusiv verificărilor în cazul violului de la Vaslui. De asemenea, AID transmite că va informa toate ambasadele din spaţiul Euro-Atlantic cu privire la cazul din Vaslui, din perspectiva respectării statului de drept şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

”Având în vedere sesizarea Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei în cazul fetei violate din Vaslui, Parchetul General ne-a comunicat următoarele:
• la nivelul Parchetului General a fost constituită o echipă de procurori care efectuează ample verificări exclusiv pentru acest caz.
• amplele informaţii din mass media au adus elemente noi în acest caz, iar Parchetul General efectuează în acest moment verificări/control inclusiv la faţa locului, la sediul Parchetului Judetean Vaslui.

În urma completării anchetei cu rezultatele verificărilor efectuate la faţa locului, în decurs de câteva zile concluziile şi eventualele măsuri luate vor fi făcute publice.

Exclusiv. Gigi Becali s-a implicat personal! Decizie BOMBĂ a INSTANTEI

VESTE ŞOC pentru milioane de ROM NI! Trebuie să se prezinte de URGENŢĂ cu buletinul

De asemenea, AID va informa statele membre din spaţiul euroatlantic cu privire la cazul fetei violate din Vaslui. Informarea este efectuată din perspectiva respectării statului de drept şi a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor.

Aşa cum AID a efectuat astfel de informări către mediul diplomatic vizând fapte de corupţie, aceast caz reprezintă doar un exemplu a unei practici generalizate în zonele cu dezvoltare economică precară, izolate sau cu educaţie deficitară şi necesită o atenţie sporită din partea mediului academic.

ULTIMA ORĂ! OANA ROMAN, DE URGENŢĂ LA SPITAL! MEDICII AU INTERVENIT IMEDIAT! FOTO CU VEDETA!

BIANCA DRĂGUŞANU, DISTRUSĂ DE DURERE! IMAGINI TULBURĂTOARE! S-A PUS PE JOS ŞI A ÎNCEPUT SĂ PLÎNGĂ CÎND A AFLAT CĂ…

Ţinând cont de faptul că judeţul Vaslui se află în primele 10 judeţe la nivelul întregii ţări din perspectiva numărului de violuri şi abuzuri sexuale, numai în primele 6 luni ale acestui an s-au înregistrat 30 cazuri şi anume 25 cazuri de acte sexuale cu minori şi 5 cazuri de corupere sexuală -, considerăm vitală informarea şi implicarea mediului internaţional în susţinerea statului de drept, atât din perspectiva luptei împotriva corupţiei, cât şi din perspectiva încălcării unor drepturi şi libertăţi fundamentale ale cetăţenilor, cu atât mai mult, în cazuri de acest gen care afectează grav psihologia întregului popor şi cu precădere a comportamentelor şi atitudinilor din comunităţile locale, adevărate orori”, informează AID printr-um comunicat.

Sursă: www.dcnews.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×