Video. ”Dear Basketball”, filmul lui Kobe Bryant, nominalizat la Oscar! ”E dincolo de orice imaginaţie”

Vicentiu Dinescu   
în Baschet
03/03/2018, 12:23
Video. ”Dear Basketball”, filmul lui Kobe Bryant, nominalizat la Oscar! ”E dincolo de orice imaginaţie”

Kobe Bryant, în vârstă de 39 de ani, a avut o carieră extraordinară în NBA, căreia i-a pus capăt în 2016, după 20 de sezoane, toate petrecute la Los Angeles Lakers, dar continuă să aibă succes şi după retragere.

”Ce?? Asta e dincolo de orice imaginaţie. Înseamnă atât de mult că Academia a considerat demn de luat în considerare. Mulţumesc geniului lui Glen Keane şi John Williams pentru că au dus poemul meu la acest nivel. Este o onoare să fiu în această echipă”, a scris Bryant, pe contul său de Twitter.

”Dear Basketball” a fost creat după poemul prin care Bryant şi-a anunţat retragerea

”Dear Basketball” este un film de patru minute realizat ca un rămas bun luat de Kobe Bryant lumii baschetului şi a fost creat după poemul prin care sportivul şi-a anunţat retragerea din activitate. Celelalte nominalizări la această categorie sunt ”Garden Party”, ”Lou”, ”Negative Space” şi ”Revolting Rhymes”.

De cinci ori campion NBA cu Los Angeles Lakers, Kobe Bryant a primit de două ori premiul de MVP al finalei şi a fost o dată cel mai valoros jucător al sezonului regulat. De asemenea, a fost de 18 ori selecţionat în All-Star Game, unde a fost desemnat MVP de patru ori.

În clasamentul all-time al marcatorilor din NBA, Kobe Bryant ocupă locul 3, cu 33.643 de puncte. Este depăşit doar de o altă legendă a lui Lakers, Kareem Abdul-Jabbar (38.387), şi de Karl Malone (36.928), care a evoluat în ultimul sezon al carierei alături de Bryant, în Los Angeles.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×