De ce a aterizat de urgenţă avionul RyanAir. Unii pasageri s-ar fi ales cu timpanul spart

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
15/07/2018, 10:30
De ce a aterizat de urgenţă avionul RyanAir. Unii pasageri s-ar fi ales cu timpanul spart
De ce a aterizat de urgenţă avionul Ryan Air. Unii pasageri s-ar fi ales cu timpanul spart

De ce a aterizat de urgenţă avionul RyanAir. Unii pasageri s-ar fi ales cu timpanul spart. Pasagerii unui zbor al Ryanair, pe ruta Irlanda-Croația, au trăit spaima vieții lor. La mijlocul călătoriei cabina s-a depresurizat, iar pasagerii au primit măști cu oxigen. Pilotul a reușit să execute manevrele pentru a aduce aparatul de zbor la o altitudine mai joasă, însă 33 de pasageri au avut de suferit și au ajuns la spital.

Ce s-a întamplat?

Aeronava plecase de la Dublin cu destinaţia Zadar, Croaţia. În timp ce traversa Germania, cabina a început să piardă presiune şi măştile de oxigen au fost eliberate din panourile de deasupra scaunelor. În acele momente de groază,  pilotul a decis să aterizeze pe cel mai apropiat aeroport, cel din Frankfurt.

Dieter Schwan, purtător de cuvânt al Poliţiei Federale: “Motivul aterizării de urgenţă este faptul că aparatul a avut o problemă care a dus la depresurizarea cabinei.”

Potrivit site-ului Flight Radar, aeronava a coborât de la 11.300 de m altitudine la doar 3.000 în şapte minute. Aeronava avea la bord 189 de pasageri şi membri ai echipajului. 33 de persoane au primit îngrijiri medicale, adică au fost duşi la spitalele din Mainz şi Koblenz. Unii pasageri au primit îngrijiri în zona de tranzit.

Potritivit publicaţiei Irish Times, pasagerii au intrat în panică si unii s-au ales cu timpanul spart.

Axel Raab, expert în aviaţie: “E posibil să fi fost vorba de o pierdere de presiune pe undeva, se întâmplă foarte rar, dar e o ipoteză plauzibilă. În acel moment, pilotul trebuie să acţioneze imediat. Dacă face asta, pericolul nu e foarte mare. Dacă nu, pericolul creşte considerabil.”

O anchetă va stabili cauza depresurizării. Intr-un comunicat, compania aeriana Ryan Air a anunţat că aeronava a aterizat normal şi că, după debarcare, câţiva calatori au primit îngrijiri medicale ca precauţie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×