Dansul în public, fără o aprobare prealabilă, ILEGAL! Ce ţară europeană a luat această decizie

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
14/04/2015, 17:09
Dansul în public, fără o aprobare prealabilă, ILEGAL! Ce ţară europeană a luat această decizie

De acum înainte, dansul în public, fără o aprobare prealabilă, este considerat ilegal în Suedia. Conform acestei legi, toate formele de dans în locurile publice trebuie mai întâi organizate şi permise de către autorităţi.

Iniţiativa legislativă va da mari dureri de cap proprietarilor de cluburi şi localuri, care nu pot obţine aceste permise speciale, emise pentru clădirile în care îşi desfăşoară activitatea, potrivit antena3.ro.

Spre exemplu, dacă un client simte muzica şi are chef să se mişte în acordurile sale, proprietarul barului cu pricina va fi amendat!

Legea a fost trecută prin parlamentul suedez şi a intrat în vigoare la data 31 martie. Ea este menită să menţină ordinea şi liniştea publică, dar şi siguranţa cetăţenilor care îşi petrec timpul liber prin diverse localuri.
Potrivit poliţiei suedeze, dansul creează dezordine şi poate conduce la delicte şi violenţe.

Un patron de nightclub, Anders Varveus, spune că va organiza un protest împotriva acestei legi, la care va participa cel puţin 1000 de persoane.

„În primul rând este vorba de libertatea personală. Fiecare îşi mişcă trupul cum vrea şi asta nu ar trebui să fie reglementat de lege. Nu suntem pe vremea inchiziţiei, legea asta nu poate rămâne funcţională. Până la urmă, care este definiţia dansului? Din momentul în care începi să te mişti, cum îţi poţi da seama dacă nu cumva ai încălcat legea? Este de-a dreptul bizar!”, spune Varveus, citat de The Local.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×