Daniel Osmanovici și-a dat demisia de la CNAS, după ce a făcut o declarație revoltătoare despre pacienții români

Dan Suta   
în Stiri mondene
21/07/2019, 17:24
Daniel Osmanovici și-a dat demisia de la CNAS, după ce a făcut o declarație revoltătoare despre pacienții români
Daniel Osmanovici și-a dat demisia de la CNAS vineri. Sursa foto: greatnews.ro

Purtătorul de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici, fost jurnalist la Antene, și-a dat demisia din funcție chiar vineri. Acesta a făcut o declarație controversată după ce sistemul informatic de la Sănătate a căzut, iar medicii de familie s-au văzut în dificultate la eliberarea rețetelor și accesarea istoricului medical al pacienților.

Daniel Osmanovici a plecat de la CNAS chiar vineri

Osmanovici ar fi demisionat vineri, după ce Viorica Dăncilă și ministrul Sănătății, Sorina Pintea i-au solicitat asta. Informația a fost confirmată de consilierul superior în cadrul CNAS, Augustus Costache. „Confirm, şi-a dat demisia de vineri, din funcţia de şef de serviciu”, a declarat acesta, scrie știrileprotv.ro.

Osmanovici a făcut o declarație revoltătoare miercuri, într-o intervenție la Radio France International România. Acesta a spus că pacienții mor oricum și cu sistem informatic, și fără. Ulterior, acesta s-a scuzat văzând scandalul care s-a iscat în presă și a pus pe seama oboselii declarația pentru care i s-a cerut demisia.

daniel osmanovici cnas
Osmanovici a spus că pacienții mor oricum, și cu sistem informatic, și fără. Sursa foto: europafm.ro

Dăncilă, revoltată de declarațiile jurnalistului angajat la CNAS

Premierul Viorica Dăncilă a comentat imediat declarațiile făcute de Osmanovici. Aceasta a spus că nu are ce căuta în funcție. Vestea a ajuns repede și la urechile Sorinei Pintea, iar aceasta i-a transmis apoi lui Osmanovici că indicat ar fi să își dea demisia înainte să fie demis.

„Am văzut declaraţiile purtătorului de cuvânt de la Casa Asigurărilor de Sănătate, ceea ce arată că nu are ce căuta în această funcţie. De aceea, solicit ministrului Sănătăţii demiterea purtătorului de cuvânt al Casei Asigurărilor de Sănătate şi a directorului Casei Asigurărilor de Sănătate (Răzvan Vulcănescu – n.r.)”, a declarat Viorica Dăncilă în urma declarațiilor făcute de fostul jurnalist, scrie europafm.ro.

„Nu vom accepta niciodată ca un funcţionar public care deţine o anumită funcţie să aibă astfel de cuvinte pentru cetăţeni. (…) Am avut o discuţie cu doamna ministru legat de acest aspect chiar înainte de a intra în sală”, a mai spus șefa Executivului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×