Dani Mocanu, trimis în judecată pentru o melodie misogină lansată în 2019. Clipul a strâns 18 milioane de vizualizări pe Youtube

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
15/01/2020, 15:55
Dani Mocanu, trimis în judecată pentru o melodie misogină lansată în 2019. Clipul a strâns 18 milioane de vizualizări pe Youtube
Dani Mocanu, trimis în judecată pentru instigare la ură împotriva femeilor. Sursa foto: captură Youtube

Cântărețul de manele Dani Mocanu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București pentru o melodie lansată anul trecut.

Dani Mocanu riscă 3 ani de închisoare

Manelistul este acuzat de incitare la ură și discriminare împotriva femeilor, iar pentru asta urmează să dea explicații în fața magistraților.

Parchet: „în data de 27 aprilie 2019, inculpatul a încărcat pe platforma online YouTube un videoclip filmat și montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg la ură și discriminare împotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări și a generat venituri de aproximativ 34.000 USD, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului”.

Codul Penal prevede sancțiuni clare împotriva persoanelor care incită, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva oricărei categorii de persoane.

Manelistul, acuzat că a condus o rețea de prostituție care opera în Marea Britanie

Potrivit articolului 369 din lege, incitarea la ură și discriminarea se pedepsește cu amendă penală sau cu închisoare cu executare de la 6 luni la 3 ani, în funcție de decizia completului de judecată.

Melodia care i-a adus succes în mediul online (peste 18 milioane de vizualizări pe Youtube), dar și probleme penale se numește „Curwa”.

Nu este primul dosar pentru care Dani Mocanu ajunge în fața unei instanțe judecătorești. Cântărețul gălățean a fost acuzat în martie 2018 că ar fi manevrat din spate o rețea de prostituate de lux.

Este al doilea dosar in care Dani Mocanu a fost trimis in judecata. Manelistul mai este acuzat intr-un dosar, trimis in instanta in martie 2018, ca ar fi condus, impreuna cu alte persoane, o retea de prostituate de lux.

Pe lângă asta, acesta a mai fost acuzat și de spălare de bani. Fetele trimise la produs ar fi practicat cea mai veche meserie din lume în țară, dar mai ales în străinătate, în speță, în Marea Britanie.

Gruparea acționa prin intermediul unor site-uri unde fetele își ofereau serviciile sexuale. Taxele de înregistrare a profilurilor erau achitate la unul din conturile bancare ale lui Mocanu, cont deschis la unitățile bancare din Marea Britanie.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×