Dan Şova, condamnat la 3 ani de închisoare! Vezi cât trebuie să plătească fostul ministru!

George Heisu  
înHotnews
26/09/2017, 00:03
Dan Şova, condamnat la 3 ani de închisoare! Vezi cât trebuie să plătească fostul ministru!

Fostul ministru al Marilor Proiecte, Dan Şova, fost senator, a fost condamnat la 3 ani în dosarul CET Govora. Decizia judecătorilor nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs. Decizia a fost dată de completul de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. De asemenea, fostului senator i s-a aplicat pedeapsa complementară de interzicere a exercitării unor drepturi timp de doi ani de la eliberare, dar a dispus şi menţinerea măsurii sechestrului asigurător instituită asupra bunurilor mobile şi imobile proprietatea lui Şova. Fostul director al CET Govora Mihai Bălan a fost şi el condamnat la 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Ca argument în favoarea condamnării lui Şova pentru trafic de influenţă, procurorul a spus că Şova a pretins în mod direct 5.000 de euro pe lună de la denunţătoarea în acest dosar în schimbul intervenţiei sale pe lângă directorul general Mihai Bălan pentru încheierea unui contract de asistenţă juridică cu casa de avocatură a denunţătoarei. Şova a primit în total suma de 100.000 de euro. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Dan Şova şi-a pus şoferii să-i fie martori

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Procurorul a apreciat că traficul de influenţă este „o infracţiune cu consumare anticipată şi instantanee” şi că apărările formulate de Şova sunt infirmate de probe. Procurorul a consemnat că Şova susţine că s-a întâlnit o singură dată cu Bălan, în timp ce acesta susţine că au existat două întâlniri, iar martorii propuşi de Dan Şova sunt martori care l-au deservit ca şoferi, depoziţiile nefiind relevante.

Procurorii au cerut condamnarea lui Dan Şova la închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, confiscarea sumei de 100.000 de euro şi menţinerea sechestrului asigurător. La termenul anterior, Dan Şova a declarat că acest dosar a fost pentru el una dintre cele mai dure lecţii de viaţă, că i-au fost distruse definitiv cariera şi viaţa, că trăieşte o consternare perpetuă şi că probabil va scrie o carte despre această perioadă, reluând afirmaţiile conform cărora nu a comis faptele de care este acuzat.

Condamnarea a fost dată de completul din care a făcut parte şi judecătoarea Ana Maria Dascălu. Acest magistrat a cerut să iasă la pensie, iar acest lucru a făcut ca dosarele lui Dragnea, Tăriceanu şi Oprea să se reia de la început, dar judecătoarea a ales să rămână pentru a da deciziile în dosarul lui Şova şi în cel al lui Sebastian Ghiţă.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×