Dan Barna este „reticent” înainte de moțiunea de cenzură: „N-aș băga mâna-n foc că va trece”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
09/10/2019, 14:24
Dan Barna este „reticent” înainte de moțiunea de cenzură: „N-aș băga mâna-n foc că va trece”
Dan Barna, pesimist înainte de moțiunea de cenzură *foto: facebook

Președintele USR, Dan Barna, susține că nu este convins că moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă va trece de votul Parlamentului. Barna susține că este sceptic întrucât nu are încredere în cei care au promis că vor vota moțiunea, mai ales în contextul „trădărilor” care au avut loc în ultima perioadă.

Dan Barna este pesimist înainte de moțiunea de cenzură

Joi, 10 octombrie, începând cu ora 10:00, Parlamentul va citi, dezbate şi vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD. Într-o intervenție la Europa FM, liderul USR Dan Barna susține că nu are încredere în parlamentarii care au anunțat că vor vota moțiunea de cenzură:

„Una e ceea ce se promite, alta e ceea ce se întâmplă în dimineața votului.N-aș pune mâna-n foc că moțiunea va trece, sunt pur și simplu reticent, sunt circumspect: sper să se întâmple lucrul acesta, există premisele ca ea să treacă. Există, la momentul curent, un număr mai mare decât acel 233 de oameni care spun că vor vota moțiunea. Dar puțina experiență, de trei ani, din Parlament îmi arată că lucrurile nu sunt întotdeauna așa cum par. De aceea păstrez o minimă circumspecție față de rezultate”, a declarat președintele USR la Europa FM.

Dan Barna, pesimist înainte de moțiunea de cenzură
Dan Barna, pesimist înainte de moțiunea de cenzură *foto: facebook

Cât ar afecta candidatura lui Dan Barna dacă moțiunea de cenzură va pica

Cât despre cât de mult ar avea de suferit șansele la alegerile prezidențiale, în contextul în care moțiunea nu ar trece, Dan Barna a spus: „Indiferent de rezultat, „oamenii înțeleg foarte clar că acum, nu peste cinci ani trebuie să facem o schimbare. Moțiunea de cenzură, că trece sau nu, nu schimbă cu nimic situația de criză profundă pe care o are clasa politică din România (…). De-asta nu sînt foarte îngrijorat de efectele unui sondaj, dintr-o lună sau alta, [asupra] a ceea ce se va întîmpla joi dimineața la moțiune”.

În prezent, candidatul Alianței USR Plus la alegerile prezidențiale de peste o lună este cotat cu a treia șansă în sondajele de opinie, după Klaus Iohannis și actorul Mircea Diaconu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×