Dacian Cioloș a rămas fără un apropiat în PLUS. Oana Bogdan și-a dat demisia din partid

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
23/10/2019, 12:31
Dacian Cioloș a rămas fără un apropiat în PLUS. Oana Bogdan și-a dat demisia din partid
Oana Bogdan și-a dat demisia din partidul lui Dacian Cioloș *foto: plus.ro

Dacian Cioloș și partidul PLUS au pierdut unul dintre membrii importanți, care făceau parte din conducerea Consiliului Național al partidului. Este vorba despre arhitectul Oana Bogdan, unul dintre apropiații din conducerea partidului ai fostului premier. Bogdan a fost autorul mai multor gafe de comunicare în acest an, printre care și renunțarea la proprietate.

Oana Bogdan, apropiat al lui Dacian Cioloș, și-a dat demisia din PLUS

Potrivit unui comunicat emis miercuri de PLUS, Oana Bogdan s-a retras de la conducerea partidului pentru a se întoarce la Bruxelles, acolo unde conduce un birou de arhitectură:

Oana Bogdan, membru în Biroul Național PLUS, și-a dat demisia din partid. După cum chiar ea a explicat într-o scrisoare adresată membrilor Consiliului Național, demisia ține de nevoia de a fi mult mai prezența la Bruxelles, unde Oana conduce un birou de arhitectură de succes. Ultimii trei ani, dedicați României, au ținut-o departe de conducerea firmei pe care a înființat-o. Faptul că, astăzi, Oana a ales să se implice mai mult în proiecte care țin de arhitectură nu înseamnă că ea a abandonat sau a întors spatele PLUS. Dimpotrivă. Oana și PLUS se vor regăsi cât de curând in proiectul de reînnoire a Europei”, se arată în comunicatul partidului.

Oana Bogdan și-a dat demisia din partidul lui Dacian Cioloș
Oana Bogdan și-a dat demisia din partidul lui Dacian Cioloș *foto: facebook

Oana Bogdan a fost autoarea mai multor gafe de efect

Oana Bogdan a fost numită de Dacian Cioloș drept „roata motrice” din spatele proiectului PLUS. În scrisoarea de despărțire față de PLUS, publicată de cei de la g4media.ro, ea susține că se întoarce la biroul său de arhitectură din Bruxelles pentru că vrea să fie din nou liberă să scrie și să vorbească despre lucruri care ”sunt încă delicate în România” și care care putea afecta partidul.

Oana Bogdan a ajuns în prim plan în spațiul public după ce a afirmat „cred că un pas important al omenirii va fi cel al renunţării la proprietate. Când nu vor mai exista teritorii care să aparţină unui om, trib, neam sau corporaţie, vom reuşi să convieţuim armonios pe planeta Pământ. Eu am încredere că acest lucru se va întâmpla în timpul vieţii mele”, spunea Bogdan, într-un status pe facebook.

Formațiunea condusă de Dacian Cioloș s-a dezis atunci de filosofia Oanei Bogdan și a transmis că ”proprietatea privată este de neatins”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×