Dacă bei zilnic cafea poți scăpa de o mulțime de boli fatale. Lista completă

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
26/11/2018, 19:56
Dacă bei zilnic cafea poți scăpa de o mulțime de boli fatale. Lista completă
Cercetătorii au descoperit că există sute de substanțe naturale în cafea pe care majoritatea o bem zilnic, acestea având efecte pozitive asupra sănătății sistemului cardiac și cerebral

Cercetătorii au descoperit că există sute de substanțe naturale în cafeaua pe care majoritatea o bem zilnic, aceasta având efecte pozitive asupra sănătății sistemului cardiac și cerebral. Așadar, licoarea care ne trezește ne poate scăpa de o mulțime de boli fatale. Iată lista completă cu afecțiunile pe care le poți rata pe parcursul vieții dacă unul dintre tipicurile tale ale dimineții este cafeaua. Conform unui studiu japonez, cel puțin o ceașcă de cafea simplă pe zi reduce riscul de a dezvolta hemoragia cerebrală sau accidentul vascular cu până la un procent de 20%. De altfel, cafeaua a fost considerată un valoros medicament pentru combaterea multor afecțiuni, în trecut.

Treptat, experții i-au descoperit și efectele diuretice, laxative, energizante, euforizante, excitante nervos și psihic, acceleratoare și tonice pentru inimă, dar și vasocontrictoare central și periferic. S-a descoperit că în cazul intoxicațiilor cu narcotive, licoara din toate diminețile previne apariția comelor și reduce efectele analgezice dure ale medicamentelor de sinteză chimică precum paracetamolul și aspirina.

Lista completă cu bolile fatale de care poți scăpa dacă bei cafea zilnic

daca bei zilnic o ceasca de cafea poti scapa de boli fatale
cel puțin o ceașcă de cafea simplă pe zi reduce riscul de a dezvolta hemoragia cerebrală sau accidentul vascular cu până la un procent de 20%.

Și, datorită conținutului de teofilină, reglează diferite funcții:

  • funcțiile inimii
  • ale sistemului circulator periferic
  • previne infarctul miocardic
  • scade tensiunea arterială.

Totodată, cafeaua favorizează reducerea frecvenței unor boli legate de sistemul nervos:

  • Parkinson
  • Alzheimer
  • screloză în plăci

Un alt efect magnific al cafelei testat în ultimii ani în majoritatea țărilor dezvoltate arată că aceasta dă mari speranțe bolnavilor de cancer, cu condiția ca aceștia să evite viciul de tabagism și alcoolismul. Totodată, aceasta este și un bun antioxidant, lucru carre e total benefic pentru organism. În primul rând, prezența unor cantități importante de antioxidanți protejează celulele sănătoare și bolnave împotriva efectelor radicalilor liberi cancerigeni, mai apoi ele asigurând beneficii asupra funcțiilor ficatului și asupra afecțiunilor hetapice cronice. Și, consumul zilnic de cafea, combinat cu exerciții fizice protezeajă pielea împotriva cancerului care poate apărea prin expunerea la soare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×