Cutremurul din Filipine a făcut victime! Bilanţul morţilor a crescut

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
17/10/2019, 10:17
Cutremurul din Filipine a făcut victime! Bilanţul morţilor a crescut GALERIE FOTO
Seismul din Filipine a ucis mai multe persoane. Sursa foto - facebook

Cutremurul din Filipine a făcut victime! Seismul înregistrat cu o magnitudine de 6,3 grade pe scara Richter a provocat alunecări de teren şi un incendiu la un centru comercial. Din păcate numărul oamenilor care și-au pierdut viața a crescut la cinci. Între timp ambulanțele au preluat de urgență mai multe zeci de răniţi. Vă reamintim că mișcarea tectonică s-a resimțit Cotabato de Nord şi în provinciile din apropiere.

Cutremurul din Filipine a făcut victime!

Acesta s-a produs la ora locală 19.37 (ora 12.37, ora României) conform unui anunț al Institutului Filipinez de Vulcanologie şi Seismologie (Phivolcs). A existat și o replică, de asemenea, puternică. În jurul orei 05:00 dimineața, un alt cutremur, cu magnitudinea 5,3, a lovit provincia Davao Oriental. Din fericire, până în prezent nu au fost raportate daune pentru cel de-al doilea seism.

Cutremurul a creat panică serioasă printre oameni. Seismul i-a forţat pe locuitori să părăsească clădirile şi centrele comerciale, iar pacienţii din spitale au fost evacuaţi pe străzi. În oraşul Magsaysay din provincia Davao del Sur, unde majoritatea caselor au fost avariate, o fetiţă de 2 ani a murit în somn. Micuța a fost lovită de obiecte care au căzut peste ea, a indicat responsabilul local Anthony Allada.

Cutremurul din Filipine a făcut victime! Cutremur
Autoritățile încă intervin în zonă. Sursa foto – facebook

Bilanţul morţilor a crescut

Allada a adăugat că o altă mamă şi copilul ei au murit după ce casa lor a fost îngropată de o alunecare de teren provocată de cutremur. „A fost prima dată în viaţă când am trăit un astfel de cutremur”, a declarat primarul oraşului Davao, Sara Duterte. O altă fetițe de numai 7 ani de zile din oraşul Datu Paglas din Maguindanao a murit după ce un zid s-a prăbuşit, iar în oraşul M’lang din Cotobato un bărbat a suferit un atac de cord ca urmare a şocului şi a fost declarat mort la sosirea la spital.

Au existat reacții în lanț de la cutremur – de exemplu, un incendiu a izbucnit la un mall din General Santos imediat după ce seismul a afectat serios trei etaje. De data aceasta, cumpărătorii şi angajaţii au reuşit să se salveze

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×