Foto. Cutremur puternic în Taiwan soldat cu patru morţi, 225 de răniţi şi 145 de persoane date dispărute

Filon Stan   
în Galerie foto
07/02/2018, 10:59
Foto. Cutremur puternic în Taiwan soldat cu patru morţi, 225 de răniţi şi 145 de persoane date dispărute GALERIE FOTO

Cutremur devastator în Taiwan chiar când populaţia comemora doi ani de la un seism cu aceeaşi magnitudine, 6,4 pe Richter, care a făcut 116 morţi! De data aceasta, s-au semnalat patru morţi, 225 de răniţi, însă 114 persoane sunt date dispărute! VEZI MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO!

Seismul a avut loc într-un oraş de pe coasta de est a Taiwanului, unde mai multe clădiri s-au prăbuşit sau au suferit daune însemnate. Parterul unui hotel cu zece etaje a cedat şi clădirea s-a înclinat într-o parte. Televiziunile locale au transmis imagini dramatice cu oameni care fac semne disperate de la etajele superioare sau încearcă să le atragă atenţia salvatorilor cu lumina telefonului sau cu lanterne.

Cutremur puternic în Taiwan soldat cu patru morţi şi 225 de răniţi

Oraşul Hualian a fost cel mai afectat de seismul produs marţi. O femeie în vârstă de 60 de ani a decedat după prăbuşirea hotelului Marshal din localitate, eveniment în urma căruia alte cel puţin două persoane au rămas captive, conform Centrului pentru intervenţii de urgenţă (CEOC). În total 116 persoane au fost evacuate din clădirea de 11 etaje.

Traficul pe căile principale de acces a fost întrerupt, iar maşinile nu au mai putut circula pe unele poduri, potrivit CEOC. Cutremurul de suprafaţă s-a produs la 18,3 kilometri nord de Hualien, la o adâncime de 10 kilometri, conform Biroului central de meteorologie din Taiwan.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×