Un cutremur de 5,8 grade pe Richter a avut loc în această dimiuneaţă în RAT Islands, Aleutian Islands, Alaska, informează Institutul Naţional de Fizica Pământului (INFP).
Cutremur de 5,8 pe scara Richter în Rat Islands, Aleutian Island, Alaska
Un cutremur de 5,8 grade pe Richter a avut loc luni dimiuneaţa în AT Islands, Aleutian Islands, Alaska, informează Institutul Naţional de Fizica Pământului (INFP). Seismul a avut loc la 02.31, ora României, şi s-a produs la o adâncime de 36 de kilometri. Seismul s-a produs la o latitudine de 51.1387°N şi o longitudine de 179.9126°E.
RAT Islands est eun grup de insule vulcanice din Insulele Aleutiene din sud-vestul Alaskăi. RAT Island sunt situate în apropiere de Insula Buldir şi Pasul Amchitka, precum şi în apropiere de Insulele Andreanof.
Cele mai mari insule din RAT Islands, de la vest la est, sunt: Kiska, Little Kiska, Segula, Hawadax sau Kryssei, Khvostof, Davidof, Little Sitkin, Amchitka și Semisopochnoi. Insula RAT are o suprafaţă de 934.594 de kilometri pătraţi. Niciuna dintre insule nu este locuită.
Numele Rat Islans a fost dat de către căăpitanul Fyodor Petrovich în anul 1827. Acesta a ajuns în zonă după o călătorie în jurul lumii. Numele Rat vine de la faptul că pe aceste insule, accidental, au ajuns şobolanii în anul 1780.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
După un program e exterminarea a rozătoarelor, care a avut loc în anul 2009, se consideră că insulele sunt acum lipsite de rozătoare. Exterminarea rozătoarelor s-a făcut din surse guvernamentale.
La vremea respectivă, mai multe ONG-uri au fost deranjate şi au susţinut că exterminarea şobolanilor ar fi putut afecta animalele sălbatice din zonă, precum şi fauna marină.