Cutremur în România! Seismul a avut loc în zona seismică Vrancea!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
23/11/2017, 10:44
Cutremur în România! Seismul a avut loc în zona seismică Vrancea!

Un cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la ora locală 2:11, potrivit Institutului Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul a avut loc la o adâncime de 75,1 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: Odobeşti (43 kilometri), Oneşti (46 kilometri), Panciu (47 kilometri), Tîrgu Ocna (48 kilometri) şi Slănic-Moldova.

Cutremur în România! Luna trecută au avut loc şase cutremure

În 15 noiembrie, tot în Vrancea, a mai avut loc un cutremur cu magnitudine peste 3, respectiv 3,3. Luna trecută, în România s-au produs 6 cutremure de peste 3 grade pe Richter, două dintre acestea având magnitudinea de 4,2 grade pe Richter. Primul cutremur s-a produs în data de 8 octombrie în judeţul Vrancea, la o adâncime de 132,2 kilometri, iar cel de-al doilea pe 28 octombrie, în judeţul Buzău, la adâncimea de 113,6 kilometri.

Cel mai puternic cutremur din acest an s-a produs în 8 februarie, în Vrancea, şi a avut magnitudinea 5, fiind resimţit şi la Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×